Έτσι θα Δημιουργήσετε την πιο όμορφη «Βρετανική» κουζίνα

Εύκολες και πρακτικές ιδέες…

Σας βρήκαμε μια από τις πιο ξεχωριστές και στιλάτες κουζίνες για να εμπνευστείτε! Η συγκεκριμένη κουζίνα βρίσκεται σ' ένα σπίτι στο νότιο Λονδίνο το οποίο ενοικιάζεται κυρίως για φωτογραφήσεις ή για γυρίσματα βίντεο.

Συνδυασμός μαρμάρου με ξύλο Πρόκειται για ένα από τα πιο hot trends στη διακόσμηση και είναι ένας συνδυασμός που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται κυρίως σε κουζίνες. Το μάρμαρο αποπνέει μια πολυτέλεια που μένει ανεξίτηλη στον χρόνο, ενώ το ξύλο προσθέτει ζεστασιά και ισορροπεί την ψυχρότητα του μαρμάρου. Η μίξη των δύο υφών δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Μαύρα ντουλάπια Η επιλογή σκουρόχρωμων ντουλαπιών και ιδιαίτερα μαύρων, δίνει μια ένταση στον χώρο που χρειάζεται σε έναν χώρο όπου κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα. Το μαύρο προσθέτει πάντα στιλ σε έναν χώρο και ταιριάζει ιδιαίτερα με το λευκό μάρμαρο αλλά και με το ανοιχτόχρωμο ξύλο. Προσέξτε μόνο να μη συνδυάσετε σκούρες ξύλινες επιφάνειες με μαύρες γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κολακευτικό.

Προσθέστε πλακάκια στα ντουλάπια Μια λεπτομέρεια που μας κάνει εντύπωση και μας αρέσει πολύ σε αυτήν την κουζίνα είναι η προσθήκη πλακακιών στο πίσω μέρος των ντουλαπιών. Τα ντουλάπια έχουν γυάλινα πορτάκια και έτσι φαίνονται ξεκάθαρα δίνοντας άλλο στιλ σε όλη τη διακόσμηση της κουζίνας. Πρόκειται για μια έξτρα πινελιά που θα αναβαθμίσει πολύ τον χώρο σας. Extra tip: Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτήν την πολυέξοδη διαδικασία μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητα πλακάκια ή ακόμα και ταπετσαρία με όψη από πλακάκι.

Ενσωματωμένος χώρος στράγγισης πιάτων Μπορεί να μην το παρατηρήσατε αλλά αν δείτε προσεκτικά την εικόνα παρακάτω θα παρατηρήσετε πως δίπλα στον νεροχύτη υπάρχουν αυλάκια για την αποστράγγιση των πλυμμένων πιάτων. Τα αυλάκια είναι χαραγμένα πάνω στο μάρμαρο και δημιουργούν μια όμορφη διακοσμητική πινελιά στον πάγκο που επίσης είναι και πολύ λειτουργική.

Vintage φούρνος Μπορεί σε αυτήν την κουζίνα να έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές διαφορετικές υφές αλλά παραμένει σε γενικές γραμμές μίνιμαλ. Με την προσθήκη ενός vintage φούρνου προσθέτετε ακόμα περισσότερο στιλ στη διακόσμηση της κουζίνας σας - και ακολουθείτε την mix 'n' match τάση. Γενικότερα σε μίνιμαλ χώρους ταιριάζουν πολύ τα vintage έπιπλα και οι vintage ηλεκτρικές συσκευές, πάντα όμως με μέτρο.

Προσθήκη φωτισμού Αν τα ντουλάπια σας φτάνουν μέχρι το ταβάνι καλό είναι να επιλέξετε διακριτικά φωτιστικά ή ακόμα και απλές λάμπες για να μη φανεί ο χώρος πολύ γεμάτος. Σύμφωνα με το SpirosSoulis.com, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια ράγα πάνω στην οποία θα κρεμάσετε μερικές λάμπες που σχεδόν θα ακουμπάνε το τραπέζι της κουζίνας.

Δώστε ζωή με φυτά Στον πάγκο της κουζίνας και ακριβώς στη μέση της μαρμάρινης επιφάνειας έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος για να βάλετε φυτά! Εκεί μπορείτε είτε να βάλετε χρήσιμα «κουζινικά» φυτά, όπως βασιλικό ή μαϊντανό, ή να προσθέσετε μερικά όμορφα γλαστράκια για να ζωντανέψει λίγο ο χώρος με χρώμα και ένταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ