Ο Σπύρος Σούλης μας παρουσιάζει ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα 13 τμ που δεν του λείπει τίποτα

Το μεγαλύτερο παράπονο των περισσότερων ανθρώπων είναι πως το σπίτι τους δεν είναι αρκετά μεγάλο ή δεν διαθέτει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

Βλέποντας το διαμέρισμα παρακάτω θα νιώσετε τεράστια ευγνωμοσύνη για το σπίτι σας και θα συνειδητοποιήσετε πως με σωστή διαχείριση του χώρου μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας μοναδικά.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 13 τ.μ. σχεδιάστηκε από τον Szymon Hanczar και βρίσκεται στην Πολωνία. Διαθέτει μια μικρή κουζίνα, μπάνιο, ένα υπνοδωμάτιο και ντουλάπα με πλυντήριο.

Καθιστικό

Το καθιστικό του σπιτιού αποτελείται από μια αιώρα, μια μεγάλη συρταριέρα και ένα μικρό γραφείο. Το ποδήλατο του ιδιοκτήτη έχει κρεμαστεί στον τοίχο με ειδικό μηχανισμό για να μην πιάνει χώρο. Αντί για καναπέ, ο ιδιοκτήτης προτίμησε να βάλει μια αιώρα, αν και στο ίδιο ακριβώς σημείο θα χώραγε και ένας μικρός καναπές.

Ο σχεδιαστής του διαμερίσματος αυτού χρησιμοποίησε τους τρεις χρυσούς κανόνες της διακόσμησης μικρών χώρων:

1) Τοποθέτηση μικρών διαστάσεων επίπλων για να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος.
2) Καθαρές γραμμές και μίνιμαλ διακόσμηση.
3) Εκμετάλλευση του χώρου σε ύψος, μήκος, πλάτος.

Ο χώρος είναι πολύ απλά διακοσμημένος καθώς αν φορτωνόταν με περισσότερα διακοσμητικά, ράφια και ντουλάπια θα φαινόταν ακόμα μικρότερος.

Γραφείο

Το γραφείο είναι στο σωστό μέγεθος και θα μπορούσε με ειδικό μηχανισμό να μαζεύει στον τοίχο όποτε δεν χρειάζεται για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Βιβλιοθήκη δεν υπάρχει και έτσι τα βιβλία τοποθετούνται στο πάτωμα δίπλα σε έναν μεγάλο πίνακα. Άλλωστε πλέον είναι must ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης βιβλίων, αρκεί να μη δημιουργούνται μεγάλες στοίβες.

Έξτρα tip

Δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά στο μικρό σπίτι σας βάζοντας μερικά βιβλία στο πάτωμα και ένα όμορφο χοντρό κερί από πάνω. Ένας πίνακας στο πάτωμα πίσω από τα βιβλία θα δημιουργήσει το τέλειο φόντο.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι πολύ μικρή και γι'αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργική. Εφόσον ο πάγκος είναι πολύ μικρός έχει τοποθετηθεί ένα έξτρα μικρό συρτάρι που λειτουργεί ως έξτρα πάγκος και επιφάνεια κοπής.

Μπάνιο

Αν θεωρείτε το ντους απόλαυση, τότε σε αυτό το μπάνιο δύσκολα θα απολαμβάνατε το ντους σας. Ο χώρος είναι υπερβολικά μικρός και στην κυριολεξία καταλαμβάνει το χώρο μιας ντουζιέρας.

Υπνοδωμάτιο

Πάνω από την κουζίνα και το μπάνιο υπάρχει το υπνοδωμάτιο. Εκεί βρίσκεται ένα διπλό στρώμα και έξτρα χώρος στο πλάι για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να ακουμπάει τα απαραίτητα.

Έξτρα tip

Μην φοβάστε να κρεμάσετε έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο σας. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι πίνακες σε μπλε χρώμα κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Ακριβώς από κάτω και μπροστά από την κουζίνα και το μπάνιο βρίσκεται μια μεγάλη ντουλάπα μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί και το πλυντήριο  σύμφωνα με το Spiros Soulis.

Όπως είδατε, λοιπόν, το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 13 τ.μ. περιλαμβάνει τα πάντα και δεν του λείπει τίποτα. Μπορεί οι χώροι να είναι τρομακτικά μικροί αλλά έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν και εσείς μένετε σε ένα μικρό σπίτι δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσει ο χώρος σας λειτουργικότητα. Τα έπιπλα που έχουν πολλαπλές χρήσεις είναι μια καλή επιλογή ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο σας τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ