Έκτακτη είδηση: Τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Θετικός στον ιό ο γιος της 38χρονης, στην Αθήνα το τρίτο

Θετικό στον κορονοϊό και το παιδί της 38χρονης...

 

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης, η οποία αποτέλεσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου στην Ελλάδα.

Χθες ανακοινώθηκε πως η 38χρονη μητέρα διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

 

 

Το παιδί νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, με ήπια συμπτώματα. Την ίδια στιγμη, η προσοχή στρέφεται προς τους συμμαθητές του, καθώς ο ανήλικος πήγε κανονικά στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη. 

To σχολείο σύμφωνα με πληροφορίες έχει κλείσει. 

 

Εξετάσεις στους συγγενείς της 38χρονης

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως θα υποβάλλονταν σε εξετάσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας είχε πει «ψυχραιμία να έχουμε»

Τρίτο κρούσμα στην Αθήνα

Τρίτο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Θετική στο ιό γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Στην Αθήνα εντοπίζεται το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Η 40χρονη διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα.

Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί.

Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ