Πώς να τρως σαν Γαλλίδα - Κόκκινο κρασί, brie, μπαγκέτα και pain au chocolat

Υιοθέτησερ την Γαλλική διατροφή 

Κόκκινο κρασί, brie, μπαγκέτα και pain au chocolat είναι μερικά από τα αγαπημένα φαγώσιμα των Γαλλίδων. Κι όμως το παράδοξο είναι ότι ακόμα και μετά από αυτές τις ατασθαλίες παραμένουν αδύνατες χωρίς να βάλουν τη δίαιτα στην καθημερινότητά τους. Αν θέλεις να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους, μάθε πώς να τρως σαν Γαλλίδα.

Αναζήτησε τοπικά προϊόντα.
Οι λαϊκές αγορές είναι πολύ δημοφιλείς στη Γαλλία. Σε πολλές πόλεις θα υπάρχει μια αγορά κάθε πρωί με ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών από γειτονικές παραγωγές, καθώς και γκουρμέ κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και αρτοποιεία. Όταν αγοράζεις τοπικά προϊόντα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο φρέσκα και λιγότερο επικίνδυνα από χημικά και φυτοφάρμακα.

Κατανάλωσε ολόκληρες τροφές που είναι στην εποχή τους.
Οι Γάλλοι προτιμούν την απλότητα,  με ψωμί, τυρί, φρούτα και ξηρούς καρπούς, πάντα “πραγματικό” φαγητό και όχι επεξεργασμένα και συσκευασμένα σνακ που είναι γεμάτα με προστιθέμενα λίπη και σάκχαρα. Πολλοί Γάλλοι έχουν  πρόσβαση μόνο σε τρόφιμα της εποχής. Τα εποχικά προϊόντα δεν έχουν μόνο καλύτερη γεύση, αλλά και πολύ μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Δώσε προσοχή στην ποσότητα.
Οι Γάλλοι δεν υιοθετούν την πεποίθηση όσο περισσότερο τόσο καλύτερο. Αντιθέτως, η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Προτίμησε ένα μικρό κομμάτι μαύρης, ακατέργαστης σοκολάτας από ένα συσκευασμένο γλυκό. Επίσης, δοκίμασε να αφήνεις το πιάτο σου μισοάδειο, λίγο πριν νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού.

Μην φοβάσαι τα λιπαρά.
Τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά είναι αναμφισβήτητα καλύτερα για τη διατροφή σου από αυτά με χαμηλά λιπαρά, καθώς τα δεύτερα περιέχουν περισσότερη ζάχαρη και χημικά, ακόμα κι αν έχουν λιγότερες θερμίδες. Επίσης, τα λιπαρά σε χορταίνουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην αναζητάς σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα. (εντάξει, ρώτα το γιατρό σου, αν έχεις θέμα χολιστερίνης αναφέρει το tsemperlidou,

Ετοίμασε το φαγητό σου.
Το σπιτικό φαγητό δεν είναι μόνο πιο οικονομικό αλλά και πιο υγιεινό. Επίσης, φτιάχνοντας το δικό σου φαγητό, αποκτάς πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Χρησιμοποίησε φρέσκα, ποιοτικά υλικά και γίνε δημιουργική.

Γίνε κοινωνική.
Στη Γαλλία, ένα γεύμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από το φαγητό, καθώς αποτελεί αφορμή για να βρεθεί η οικογένεια γύρω από το τραπέζι ή να μαζευτούν οι φίλοι με ένα μπουκάλι κρασί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ