Κορωνοϊός: Στους 11 οι νεκροί στην Ιταλία - Ο ιός εξαπλώνεται σε διεθνές επίπεδο (φωτό&βίντεο)

Ο ιός, που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην κεντρική Κίνα, μοιάζει να έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωσή του στη χώρα αυτή...

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι «έφυγαν» το βράδυ της Τρίτης 25 από τον κορονοϊό στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Άντζελο Μπορέλι. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη γειτονική χώρα στους 11 από το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο Άντζελο Μπορέλι δήλωσε στον Τύπο ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία.

Mask: Soldier on patrol outside Milan¿s Duomo yesterday after a spike in coronavirus cases

Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

 

Taking no chances: Passengers wear masks and overalls on the Milan metro following the coronavirus outbreak

2.700 νεκροί ανά τον κόσμο

Η Κίνα κατέγραψε 71 νέους θανάτους κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και τρεις εβδομάδες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.663.

Αντίθετα, ο καθημερινός αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα αυξήθηκε και πάλι σε 508 κρούσματα, έναντι 409 χθες, ακόμη και αν παραμένει χαμηλότερος από τους αριθμούς που καταγράφονταν πριν από μία εβδομάδα. Συνολικά, περισσότερα από 77.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό στην ηπειρωτική Κίνα.

Εκτός της Κίνας, περισσότερα από 2.000 κρούσματα έχουν καταμετρηθεί από την έναρξη της επιδημίας, τα 41 εκ των οποίων θανατηφόρα.

 

 

An ambulance in a deserted Codogno, one the northern Italian towns placed under lockdown

Κίνδυνος «πανδημίας»

Αν η κατάσταση στην Κίνα βρίσκεται, γενικά, σε ρυθμό βελτίωσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για την διασπορά της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρει το ΑΠΕ.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάσχεση, κάνοντας παράλληλα ό,τι είναι στις δυνατότητές μας για να προετοιμασθούμε για ενδεχόμενη πανδημία», δήλωσε χθες ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Tourists wear protective facemasks as they visit Venice, where the Venice Carnival festivities have been axed for fear of compounding the country's coronavirus woes

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι πολλές χώρες έχουν έτοιμα τα σχέδια για μία πανδημία, ορισμένες είναι πιθανόν να τα ενεργοποιήσουν ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά ο ίδιος ο οργανισμός δεν σχεδιάζει να κάνει την «σημαντική ανακοίνωση», κηρύσσοντας δηλαδή «πανδημία».

Οι χώρες πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι ο ιός «θα τους χτυπήσει, κυριολεκτικά (sic), την πόρτα», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ