Έφυγε από την ζωή ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών, μετά από μάχη για την υγεία του (φωτό &βίντεο)

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο τον τελευταίο καιρό. 

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός  τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν μετά από καρδιακό επεισόδιο και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ  με  λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Γοητευτικός, πληθωρικός, στόφα μεγάλου ηθοποιού, ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο του αγαθού Κωνσταντινουπολίτη με «Το Ανθρωπάκι» (1969) ενώ το αυθόρμητο επιφώνημα του «Φσστ μποινγκ», στο μιούζικαλ «Κάτι να καίει» (1964), έγραψε ιστορία στον εγχώριο κινηματογράφο.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα φίλοι μου! #voutsas #greekactors #actors #ehokaikotero #sourtouki #kostasvoutsas #quotes #theater #theaterlife #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παιδιά έχουμε και παρασκήνια από τους 10 Μικρούς Μήτσους. #voutsas #kostasvoutsas #10mikroimitsoi #ant1 #lakislazopoulos #greekactors #actors

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

Σθεναρός υποστηρικτής του, εξαρχής, υπήρξε ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, με τον οποίο τον συνέδεε μακρόχρονη φιλία κι εκτίμηση. Ήταν το 1961, όταν με την εμφάνιση του στον «Κατήφορο» απόκτησε ευρεία αναγνωρισιμότητα για να απογειωθεί στη συνέχεια ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ταινίες που έφταναν να κόβουν έως και 650 χιλιάδες εισιτήρια την δεκαετία 60 και 70. Κι ήταν το 1984 που ο νέος ελληνικός κινηματογράφος βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά τον ιδανικό ερμηνευτή που θα ενσάρκωνε τα όνειρα και τις επιθυμίες ενός καθημερινού ανθρώπου(«Ο έρωτας του Οδυσσέα», του Βασίλη Βαφέα ).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα και καλή μεγάλη εβδομάδα να έχουμε φίλοι μου! #voutsas #kostasvoutsas #megalievdomada #kalopasxa #greekactors #actors

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σαν παλιό σινεμά... Αγαπημένοι...όλοι ένας και ένας! #kostasvoutsas #voutsas #greekactors #actors #ithopoios

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

 

 

Ο Κώστας Βουτσάς (Σαββόπουλος ήταν το οικογενειακό του όνομα) γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1931 στην Αθήνα, σε προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης, που σήμερα ανήκουν στο έδαφος της Τουρκίας.Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια του. Ο πατέρας του εργάστηκε ως εργάτης οδοποιΐας κι ο μικρός Κώστας επινόησε διάφορες δουλειές του ποδαριού για επιβίωση. Στα χρόνια της Κατοχής μοίραζε προκηρύξεις στους κινηματογράφους μαζί με άλλα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ.

Μετά τον πόλεμο, ασχολήθηκε με διάφορες μορφές αθλητισμού, όπως στίβο, κωπηλασία, βόλεϊ και μπάσκετ. Η πρώτη του θεατρική εμπειρία, όπως έχει πει, ήταν στα σχολικά του χρόνια όταν ο προπονητής του τον είχε στείλει για προπόνηση στη Μηχανιώνα κι έλαβε μέρος στην παράσταση της καστασκήνωσης. Έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για το παιδί που υποδύονταν τον μεθυσμένο κι όταν ο υπεύθυνος του θεατρικού τον προκάλεσε αν μπορεί να το κάνει καλύτερα βρέθηκε τελικά με τον ρόλο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μένουμε πάντα παιδιά! #voutsas #kostasvoutsas #mylife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλό ταξίδι Χρήστο Δοξαρά...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η ζωή μου όλη...ηθοποιός! ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η Αλίκη με τον Κώστα Βουτσά ♥️♥️ #αλικηβουγιουκλακη #alikivougiouklaki #legend #symbol #kostasvoutsas #κωσταςβουτσας

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aliki_and_Tzeni_ fp (@alikivougiouklaki_tzenikarezi) στις

 

 

 

Σε ηλικία 18 ετών σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, συμμετείχε σε επιθεωρήσεις στο Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κι αφού περιπλανήθηκε με τα μπουλούκια δύο χρόνια σε χωριά και κωμοπόλεις της Μακεδονίας « η Καλή Καλό (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της θεατρίνας Καλλιόπης Δαμβέργη) τον κατέβασε Αθήνα» έχει πει ο ίδιος. Έδωσε εξετάσεις για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, την οποία τελικά του έδωσαν στην τρίτη προσπάθεια αφού η επιτροπή τον είχε απορρίψει δύο φορές, επειδή δεν «έκανε για ηθοποιός» όπως του είχαν πει.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια). Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας και σε ευχαριστούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!!? #rip #κωσταςβουτσας #ελληνικοςκινηματογραφος

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vaterlo (@v_aterlo) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP. Καλό παράδεισο. #Legend #kostasvoutsasthelegend #KostasVoutsas #ΚωσταςΒουτσας

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arista Entertainment (@aristaentertainment) στις

 

 

 

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε, ως κομπάρσος, ήταν στην κωμωδία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» (1953, του Γιώργου Λαζαρίδη).Ακολούθησε η συμμετοχή του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμή» (1958) με την οποία μπήκε πρώτη φορά στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, «Για την αγάπη της βοσκοπούλας» του Φρίξου Ηλιάδη (1959), η «Αλίκη στο Ναυτικό»(1960, Αλέκος Σακελλάριος), «Κατήφορος» (1961, Γιάννης Δαλιανίδης), «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1962, Αλέκος Σακελλάριος ) κ.ά. Συνολικά 70 ταινίες αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Να με κάνεις κεφτέδες #κωσταςβουτσας #kostasvoutsas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ελληνικος κινηματογράφος (@greekcinematic) στις

 

 

 

Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο σίριαλ «Βαριετέ« της τότε ΥΕΝΕΔ για να ακολουθήσουν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Για μια θέση στον ήλιο», «Γιούγκερμαν», «Δέκα Μικροί Μήτσοι»,«Επτά θανάσιμες πεθερές», «Η πολυκατοικία» κ.ά.

 

 

 

 

Ο Κώστας Βουτσάς απέκτησε τρεις κόρες- τη Σάντρα από τον γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ, την ηθοποιό Θεοδώρα και τη Νικολέττα από τον γάμο του με την Θεανώ Παπασπύρου και έναν γιό, τον τετράχρονο Φοίβο, από τον γάμο του το 2016 με την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο Φοίβος μας! #kostasvoutsas #voutsas #greekactors #actors #myson

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Βουτσάς (@kostasvoutsas_official) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Έρωτας • Βαθύς • Μεγάλος

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Director | Producer (@theodoravoutsa) στις

 

 

Παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, απολαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου που παρέμεινε πιστό σε όλες του τις παραστάσεις, με πιο πρόσφατες την «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση έως την τελευταία, την παιδική «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ, στο θέατρο Broadway.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ