Τα σημάδια οτι είσαι με εκείνον που δεν αξίζει να παντρευτείς

Δες ποια είναι αυτά...

Οι μισές μου φίλες δεν έχουν παντρευτεί αλλά είναι σε σχέση.  Αυτή την εποχή ονειρεύονται να τις πλησίαζε ξαφνικά ένας όμορφος, έξυπνος, τρυφερός και σέξι άντρας…Ένας άντρας που θα έφερνε τα πάνω – κάτω στην απόλυτα προβλέψιμη καθημερινότητά τους…

Εκείνος που θα τους χάριζε λουλούδια, θα τους έγραφε ένα τρυφερό μήνυμα, θα τις κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά του και φυσικά θα τις ποθούσε με λαχτάρα. Εκείνος δηλαδή που θα έκανε όλα όσα δεν κάνει αυτός με τον οποίο έχουν σχέση. 

Μπορεί να ακούγεται «γλυκανάλατο» και «ουτοπικό»…ίσως παραπέμπει σε παραμύθι όλη αυτή η περιγραφή διότι εκεί φτάσαμε, να θεωρούμε τα αυτονόητα (τρυφερότητα, αγάπη, έλξη, σεβασμός) για την ευτυχία ενός ανθρώπου εικόνες που μπορεί να τις ζήσει μόνο μέσα από ταινίες.

Αυτή ακριβώς όμως είναι η πραγματικότητα στη σύγχρονη εποχή. Είναι ευκολότερο να κερδίσεις το λόττο παρά να συναντήσεις έναν άντρα που θα σου κάνει «κλικ» και θα σου προσφέρει όλα αυτά, τα απλά μεν, άλλα τόσο ουσιαστικά συναισθήματα. Αν λοιπόν είσαι και εσύ με κάποιον που δεν σου προσφέρει τίποτα από όλα αυτά – εννοείται αν τα θεωρείς προσωπικές σου ανάγκες – τότε είσαι σίγουρα με εκείνον που δεν πρέπει να παντρευτείς. 

Οι υπόλοιπες φίλες μου είναι παντρεμένες και ψάχνουν ακριβώς τα ίδια. Σε αυτή την περίπτωση από τον άντρα τους! Δηλαδή ονειρεύονται να τους προσφέρει ξαφνικά και χωρίς λόγο λουλούδια, να τους στείλει ένα γραπτό μήνυμα εκεί που δεν το περιμένουν να εκδηλώσει τον πόθο του για εκείνες και να τις σφίξει στην αγκαλιά του μεταδίδοντας τους τρυφερότητα αναφέρει το toimerologio

Και οι δύο περιπτώσεις δύσκολες…

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο…Να είσαι ελεύθερη και απλά να μην συναντάς τον έρωτα και την αγάπη, να είσαι σε σχέση χωρίς όμως όλα εκείνα που έχεις ανάγκη  ή να είσαι παντρεμένη και να νιώθεις απέραντη μοναξιά. Ποιος περνάει χειρότερα άραγε; Τελικά όλοι ψάχνουν για την «αγάπη» και τον «έρωτα» με όλα όσα κλείνουν μέσα τους αυτές οι δύο λεξούλες.

Φωτεινές εξαιρέσεις κάποια ζευγάρια –να τα λέμε και αυτά- που έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους και έχουν καταφέρει να χτίσουν τις σχέσεις τους πάνω σε γερά θεμέλια. Θεμέλια που δεν τα κλονίζουν ούτε οι αλλαγές της εποχής, ούτε η οικονομική κρίση, ούτε οι απαιτήσεις της δουλειάς που αυξήθηκαν, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη πολυτέλειας, ούτε ο ερχομός των παιδιών…

Γιατί η αγάπη, ο έρωτας, ο σεβασμός, η τρυφερότητα και η γενναιοδωρία είναι αξίες ίδιες σε όλες τις εποχές και δεν προσδιορίζονται από τις συνθήκες αλλά από τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ