Ο χρυσός Πετρούνιας έτοιμος για τους ολυμπιακούς του Τόκιο – Η πρώτη του ανάρτηση

Συγκινημένος ο 29χρονος πρωταθλητής στον Εθνικό Ύμνο - Δώρισε το χρηματικό έπαθλο στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας

Στην μικρή κόρη που έχει αποκτήσει με την Βασιλική Μιλλούση αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης ο Λευτέρης Πετρούνιας!

 

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έκανε έτσι ένα βήμα ακόμη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Έλληνας πρωταθλητής.

 

«Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν!
Το 1ο βήμα έγινε και προχωράμε δυνατά γιατί έχουμε δρόμο. Ο δρόμος αυτός όμως φτάνει στο Τόκυο! Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας!», έγραψε ο ίδιος στο Instagram

 

Ο Πετρούνιας καλείται να συγκεντρώσει πλέον στο Μπακού (12-15/3) και στη Ντόχα (18-21/3) σκορ μεγαλύτερο των 15.166 βαθμών, ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των κρίκων και να πάρει το εισιτήριο για πρόκριση για το Τόκιο.

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποφάσισε να δωρίσει τα 1000 ελβετικά φράγκα που είναι το χρηματικό έπαθλο για το χρυσό μετάλλιο στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε μετά από την επιτυχία του στον στον δημοσιογράφο Μπιλ Ρουμελιώτη της ομογενειακής εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας»
«Στον τελικό ήμουν καλύτερος από ό,τι στον προκριματικό. Ένα πολύ μικρό βήμα στην έξοδο είναι αυτό που δεν μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία.
Είναι πολύ σημαντικό που σε δύο συνεχόμενες μέρες και μετά από ένα τόσο μακρινό ταξίδι, καταφέρνω να πετύχω δύο φορές μία βαθμολογία πάνω από 15 βαθμούς, όπως τα σκορ που είχα και παλιότερα όταν κέρδιζα. Αυτό έφερε και το χρυσό μετάλλιο εδώ και θεωρώ πως όλα θα πάνε όπως πρέπει»
είπε ο 29χρονος πρωταθλητής και συνέχισε:
«Απομένουν άλλες δύο νίκες!
Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στους επόμενους αγώνες, στο Μπακού και στην Ντόχα, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο μακρινό ταξίδι, συνεπώς θα είναι μικρότερη η ταλαιπωρία και το να συνηθίσω τη διαφορά ώρας.
Επιπλέον, μέχρι τότε θα έχω και άλλες τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Για μένα, κάθε μέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική. Η βαθμολογία που πήρα εδώ είναι υψηλότερη από εκείνη που είχαν όλοι οι αθλητές στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα και ο νικητής του χρυσού μεταλλίου. Και πάλι, όμως, στη δική μου περίπτωση υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν νιώθω εντελώς έτοιμος μετά το χειρουργείο, αλλά νιώθω πολύ καλά, επιστρέφω σιγά-σιγά και σίγουρα μπορώ να ανέβω κι άλλο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ