Κορωνοϊός: 2.345 οι νεκροί στην Κίνα - Ο πρώτος Ευρωπαίος που πέθανε είναι Ιταλός 78 ετών

Αυξάνονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού...

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός ανήλθε σε 2.345 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αυξημένος κατά 109 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Στην ηπειρωτική Κίνα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19, ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.288.

Όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα της επαρχίας πόλη Ουχάν. Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νότια Κορέα: 142 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού διπλασιάστηκε στην Νότια Κορέα, με 142 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 346 τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Ένα δεύτερο άτομο υπέκυψε εξαιτίας του ιού, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Τα 91 από τα νέα κρούσματα καταγράφησαν σε ένα νοσοκομείο στην επαρχία Τσόνγκντο, την οποία η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει μια από τις «ειδικές ζώνες περίθαλψης».

Ιταλός ο πρώτος νεκρός Ευρωπαίος από τον κορωνοϊό

Ιταλός είναι ο πρώτος Ευρωπαίος, ο οποίος υπέκυψε ενώ είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον  Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχο οικοδόμο ηλικίας 78 ετών, ο οποίος απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν εκεί δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες από ιταλούς δημοσιογράφους, φάνηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως η Ιταλία «εφαρμόζει πολύ υψηλού επιπέδου προφυλάξεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ