Good news: Eπίδομα γέννας - Ανοίγει η πλατφόρμα epidomagennisis.gr

Δείτε πότε θα μπει η πρώτη δόση...

Πάνω από 14.000 αιτήσεις που θα ζητούν την καταβολή του επιδόματος γέννας υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα υποβληθούν συνολικά μόνο τους δύο πρώτους μήνες μήνες του τρέχοντος έτους.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έχει στα χέρια της αναλυτικά στοιχεία τόσο με τις εκτιμήσεις όσο και με τα πρώτα απτά στοιχεία που δίνουν και μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθεί ο αριθμός των δικαιούχων το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι τα 2.000 ευρώ για τις πρώτες γέννες του 2020, αναμένεται να δοθούν σε δύο δόσεις με την πρώτη εξ αυτών να καταβάλλεται τον Μάρτιο.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (opeka.gr), είτε μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει από σήμερα πιλοτικά στην διεύθυνση www.epidomagennisis.gr. Όσοι πάλι δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα, θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας των δήμων.

Σημειώνεται επίσης ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

Το εάν θα αποτελέσει και κίνητρο για τους μέλλοντες γονείς, μένει να αποδειχθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ