Στουρνάρας ως το 2026 στην ΤτΕ - Ο Κυριάκος έτοιμος για ανανέωση της θητείας του - Τι γράφει ο Πολάκης

Νέα θητεία για τον Στουρνάρα!

Προς νέα θητεία οδεύει ολοταχώς η κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η στήλη "Θεωρείο" της "Καθημερινής", αυτήκοος μάρτυρας μετέφερε πως σε πρόσφατο άτυπο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους ξένων fund ερωτήθηκε τι σκέφτεται να πράξει όσον αφορά τη θητεία του Γιάννη Στουρνάρα. 

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το "Θεωρείο", "ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του κεντρικού τραπεζίτη, με τον οποίο άλλωστε υπάρχει συναντίληψη σε μια σειρά βασικών θεμάτων". 

Πάντως οι αιχμές της αξιωματικές αντιπολίτευσης για τον κεντρικό τραπεζίτη καλά κρατούν. Προσφάτως, ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα των αρμών της εξουσίας, σημείωσε:

«Οι θεσμοί και οι αρμοί τους αποτελούν συμπύκνωση συσχετισμών» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους "αρμούς της εξουσίας. Συμφωνώ 100% με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά να σας δώσω παραδείγματα για να το καταλάβετε και εσείς." είπε ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στην ερώτηση.

Η κ. Κατσέλη ήταν στην Εθνική Τράπεζα και βγήκε κατ’ απαίτηση των θεσμών , διότι ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο και με βάση την αντίληψη περί αρμών πρέπει να είναι ανεξάρτητο πρόσωπο. Αυτή τη στιγμή ποιος είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας; Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών; Ήταν πολιτικό πρόσωπο; [...] 100% κομματικά λειτουργούσε. Κομματικό μπουλντόγκ του μνημονίου ήταν ο κ. Στουρνάρας με πρόσημο χρώμα πράσινο και γαλάζιο, άρα για ποια ανεξαρτησία μου μιλάτε;»

Την ίδια στιγμή και ο Παύλος Πολάκης με σημερινή ανάρτησή του αναφέρθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο ίδιος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ