Νεκρό στο Παίδων βρέφος 11 μηνών: Εξετάζονται για σεξουαλική κακοποίηση το δίδυμο & ένα ακόμη αδελφάκι του που ζουν στο ίδιο διαμέρισμα

Θα εξεταστούν και τα αδέλφια του; 

Σε ιατροδικαστική εξέταση θα υποβληθούν σήμερα και τα άλλα δύο παιδάκια που ζούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου.

Είναι τα αδέλφια του 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό και στο οποίο ο ιατροδικαστής εντόπισε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για το δίδυμο αδελφάκι του παιδιού που πέθανε, ένα κοριτσάκι 11 μηνών, και ένα αγοράκι δυόμισι ετών.

Τι λένε οι Σύροι γονείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ανηλίκων, που προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση, εξετάζουν όλα τα σενάρια. Οι γονείς του βρέφους δεν φαίνεται να έχουν δώσει ακόμη ικανοποιητικές απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που προκύπτουν.

Σημεία κρίσιμα στην έρευνα αποτελούν η διαπίστωση του ιατροδικαστή για την σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους, αλλά και η εκτίμηση του γιατρών του Νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού στο οποίο μεταφέρθηκε το βρέφος ότι υπήρχαν στο σώμα του σημάδια. Σημειώνεται ότι το μωρό που άφησε την τελευταία του πνοή από εγκεφαλίτιδα, είχε νοητική υστέρηση.

Ποιο είναι το προφίλ της οικογένειας

Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Είχαν τρία παιδιά. Δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών. Οι γονείς ζούνε με τη βοήθεια ΜΚΟ σε διαμέρισμα που μισθώνει ΜΚΟ, ενώ ερευνώνται στοιχεία σχετικά και με ένα ακόμη ζευγάρι του φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγραφου.

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η ανακοίνωση του Αγλαΐα Κυριακού

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", το 11 μηνών βρέφος «διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος έφερε επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας καθώς και ένα ακόμη ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο διαμέρισμά τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ