Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

‘’Τάλως’’: Το σχέδιο δράσης της ΓΓΠΠ για το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Κίνδυνος έκρηξης;

Ενεργοποιείται το σχέδιο «Τάλως» για το ηφαίστειο της Σαντορίνης...

Ενεργοποιείται το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με την κωδική ονομασία «Τάλως» για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή,

Όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιο στέλεχος της ΓΓΠΠ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης, και το συγκεκριμένο σχέδιο εντάσσεται στον γενικό σχεδιασμό για την προετοιμασία όλου του κρατικού μηχανισμού και τη θωράκιση της χώρας απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο και φυσική καταστροφή.

 

 

 

 

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τα πρώτα δύο σχέδια που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, με τις κωδικές ονομασίες «Δάρδανος» και «Ιόλαος» για πλημμύρες και πυρκαγιές, αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος κύκλος των σχεδίων για την αντιμετώπιση βασικών κινδύνων, κλείνει με το σχέδιο «Τάλως» και ακόμη δύο Γενικά Σχέδια:

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Climbed to the top of a volcano today. Way more exercise than I expected. 🌋 #alissaandbethanygethitched #adventuresofalissaandbethany #volcano

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alissa Pagels (@alissapagels) στις

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

😎😀🔝🔝🇬🇷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argyris Roppas (@argroppas) στις

 

  • Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Εγκέλαδος για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.
  • Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Ηράκλειτος για την Αντιμετώπιση Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή οδηγία SEVESO III, το οποίο εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Και τα πέντε γενικά σχέδια που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βρίσκονται στη διάθεση όλων των φορέων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, ενώ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θα ακολουθήσουν και άλλα επιμέρους σχέδια, κυρίως για τεχνολογικά ατυχήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ