Το ζευγάρι Γεώργιος Παπανδρέου - Κυβέλη Ανδριανού στην πρεμιέρα της νέας σειράς «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία» της COSMOTE TV

Live streaming του πρώτου επεισοδίου στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Με τη θυελλώδη ερωτική σχέση του Γεώργιου Παπανδρέου με την «Μεγάλη Κυρία» του ελληνικού θεάτρου, Κυβέλη Ανδριανού, κάνει πρεμιέρα, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», σε παραγωγή COSMOTE TV (22.00, COSMOTE HISTORY HD). Η σειρά 9 επεισοδίων, που βασίζεται στο νέο βιβλίο «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας» της συγγραφέως Λένας Διβάνη, παρουσιάζει την ιστορία αλησμόνητων ζευγαριών, που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, παρουσιάζει όλο το χρονικό της σχέσης του Γεώργιου Παπανδρέου με την Κυβέλη, από τη γνωριμία τους στην Χίο το 1919, όπου και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλους, μέχρι τον γάμο τους και τη γέννηση του γιου τους, Γιώργου.

Το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV, αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένο στο έθιμο της Μόστρας, που αναβιώνει στην Χίο την περίοδο των Αποκριών. Ταυτόχρονα, η εκπομπή μας ξεναγεί στα δημοφιλή Μαστιχοχώρια και τα Καστροχώρια, με την ιδιαίτερη δυτική μεσαιωνική αρχιτεκτονική, που αποτελούν τα στολίδια του νησιού (Κυριακή 16/2, 16.00, COSMOTE HISTORY HD).

Τα αστρονομικά και μετεωρολογικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων και ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάστηκαν, βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Μετρώντας τ' άστρα - Η αστρονομία στην αρχαία Ελλάδα» για τη γέννηση της επιστήμης της Αστρονομίας. Η σειρά, που αποτελεί συμπαραγωγή της COSMOTE TV, προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD (Κυριακή 16/2, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Με φόντο την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του πρώτου ερευνητικού ιδρύματος της Ελλάδας, το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ελληνική Επιστήμη», σε παραγωγή COSMOTE TV, εστιάζει στην ανάπτυξη των επιστημών και των ερευνών στην Ελλάδα, μετά την ίδρυση του κράτους (Κυριακή 16/2, 20.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στα νέα επεισόδια της εκπομπής «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μας μαθαίνει την ορθή χρήση των επιρρημάτων που τελειώνουν σε –α, των ρημάτων «συνίσταμαι», «συνιστώμαι», «συνιστώ» και «συστήνω», των λέξεων «περιβαλλοντικός» και «περιβαλλοντολογικός», και μας μιλά για τις δυσκολίες που συναντούμε στην ετυμολογία των λέξεων «ρομπότ», «σκορδαλιά» και «φαρδύς». Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 20.50, στο COSMOTE HISTORY HD.

Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στην Σπάρτη κάνει αυτή την εβδομάδα η σειρά «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι». Από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, το επεισόδιο της σειράς μας ταξιδεύει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο (Σάββατο 15/2, 19.00, COSMOTE HISTORY HD).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ