Κορωνοϊός: Συναγερμός για 33χρονο Κινέζο στο «Αττικόν» - Αγωνία για τα αποτελέσματα (βίντεο)

 Ο νέος κοροναϊός "βαφτίστηκε" Covid-19. 

Σε επιφυλακή μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται πλέον και η Ελλάδα λόγω του νέου κορωνοϊού,που ξεκίνησε από την Κίνα και έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Από το βράδυ της Τρίτης (11/2) ένας 33χρονος Κινέζος βρίσκεται σε απομόνωση στο  νοσοκομείο «Αττικόν» στο πλαίσιο του ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προβληθεί από τον ιό COVID-19, όπως ονομάστηκε επισήμως ο νέος κορωνοϊός χθες.

 

 

Ο 33χρονος ταξίδεψε από την Κίνα στην Ελλάδα και εκδήλωσε συμπτώματα λοίμωξης (βήχα και πυρετό).

Ο νέος κοροναϊός που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στην Κίνα θα ονομάζεται «Covid-19», ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, εξηγώντας ότι οι άλλες ονομασίες θα ήταν "ανακριβείς" και ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο στιγματισμός.

 

 

Η ονομασία αυτή επιλέχθηκε ώστε να είναι "εύκολη στην προφορά" και ταυτόχρονα να μην στιγματίζει μια συγκεκριμένη χώρα ή έναν λαό, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Τέντρος, το "co" παραπέμπει στη λέξη "κορόνα", το "vi" στον "ιό" και το τελικό "d" στη λέξη "desease" (ασθένεια στα αγγλικά). Ο αριθμός 19 αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο πρωτοεμφανίστηκε (2019) αναφέρει το ΑΠΕ.

εωρήσει τον ιό ως τον δημόσιο εχθρό υπ' αριθμόν 1, δεν νομίζω ότι θα μάθουμε από τα μαθήματά μας", προειδοποίησε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ