Μπορούμε να επιτύχουμε το... ακατόρθωτο; Και όμως μπορούμε! Αυτοί είναι οι τρόποι

Πόσες φορές έχετε ακούσει πως κάτι είναι αδύνατο να γίνει;

Για να είμαστε ειλικρινείς, από μόνοι μας λέμε πως κάποιοι στόχοι και κάποια όνειρα μοιάζουν με βουνά! Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάτι που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Αυτό δεν είναι απλώς ευχολόγια αλλά η αλήθεια. Αφού θέλουμε, όμως, να κάνουμε τις υπερβάσεις μας, χρειαζόμαστε ορισμένες αρετές, που αξίζει να καλλιεργούμε.

1. Το υγιές «θράσος»
Τίποτε σπουδαίο και μεγαλειώδες δε θα είχε γίνει για το καλό της ανθρωπότητας, αν κάποιοι άνθρωποι δεν έκαναν «του κεφαλιού τους». Η ζωή χρειάζεται αυτοπεποίθηση! Ισχυρή πίστη στον εαυτό μας και στις δυνάμεις που, ως άνθρωποι, διαθέτουμε. Αυτό που ξεχωρίζει τους ανθρώπους που κάνουν υπερβάσεις από εκείνους που ζουν στη ζώνη ασφαλείας, δεν είναι τίποτε υπερφυσικές δυνάμεις. Είναι ότι αψηφούν κάποια «όρια» τα οποία περιορίζουν ικανότητες που έχουν όλοι. Αψηφούν το τι θα πουν άλλοι, πόσο θα τούς κατακρίνουν και θα τούς κακολογήσουν. Νιώθουν άνετα με τις ικανότητές τους και έχουν εμπιστοσύνη σε αυτές.

2. Την άγνοια φόβου αποτυχίας
Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πως η επιτυχία δύσκολων στόχων και αποστολών είναι θέμα ψυχολογίας. Οι άνθρωποι που θαυμάζουμε επειδή έχουν καταφέρει υπερβάσεις, έχουν αποδείξει με τη νοοτροπία τους και με τη στάση ζωής τους πως δεν φοβούνται να αποτύχουν. Συχνά, το επιδιώκουν κιόλας γιατί θεωρούν πως είναι κομμάτι της πορείας τους. Και έτσι είναι! Ο φόβος της αποτυχίας, μάς γεμίζει με σκέψεις του ότι θα στιγματιστούμε και θα νιώσουμε ανεπαρκείς. Αν όμως συνειδητά αφήσουμε πίσω τον φόβο της αποτυχίας, τότε θα καταλάβουμε πως έχουμε όσες προσπάθειες θέλουμε για να πετύχουμε κάτι πολύ δύσκολο. Άλλωστε, δύσκολο είναι κάτι που δεν το πετυχαίνεις με την πρώτη φορά.

3. Το να είμαστε ανοικτοί σε ευκαιρίες και ιδέες
Το μυαλό μας και το πνεύμα μας δεν είναι ανάγκη να τα έχουμε φυλακισμένα. Η υπερβολική αυστηρότητα στον τρόπο σκέψης, οδηγεί σε ακαμψία. Αντίθετα, το να είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες, τις οποίες δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί πριν, μας προετοιμάζει για μεγάλα κατορθώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η ευελιξία, μάς δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι ακατόρθωτο. Δεν είναι λογικό να πιστεύουμε σε έναν τρόπο επιτυχίας. Πάντα ανιχνεύουμε και άλλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν σε υπερβάσεις, μετατρέπουν κάθε τους στιγμή σε ευκαιρία. Η έκθεση σε ευκαιρίες ανοίγει ορίζοντες για να κατορθώσουμε τα ακατόρθωτα, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας στο tsemperlidou.gr.

4. Το να έχουμε επιμονή και κουράγιο
Πολλοί άνθρωποι που έμειναν πιστοί σε όλα τα παραπάνω, δεν είδαν τις υπερβάσεις που επιδίωκαν και ονειρεύονταν. Αυτό που μετράει πολύ στην επίτευξη μεγάλων κατορθωμάτων είναι η επιμονή. Η επιμονή μας, η υπομονή μας και το διαθέσιμο κουράγιο, δεν «τεστάρονται» στις καλές συνθήκες και στην ομαλότητα. Τίποτε πιο λογικό δεν υπάρχει από το ότι οι δύσκολοι στόχοι και οι μεγάλες φιλοδοξίες, έχουν πολλά και δύσκολα εμπόδια. Πολλοί άνθρωποι εξαντλούνται, απογοητεύονται με τις πρώτες αποτυχίες και τα παρατούν. Κι όμως, δε γίνεται να φτάσουμε σε υπερβάσεις όταν οι ίδιοι δεν έχουμε κάνει, τη δική μας εσωτερική υπέρβαση. Να μην πάψουμε να προσπαθούμε ακόμη και όταν είναι όλα εναντίον μας. Να πιστεύουμε στο καλό τέλος! Να επιμένουμε συνεχώς και όταν πέφτουμε κάτω, να σηκωνόμαστε πάλι και πάλι!

Φωτό: ThoughtCloud CBD

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ