Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τα Ιωάννινα: Drones και θερμικές κάμερες για τη φύλαξη των συνόρων!

Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποίησε στα Ιωάννινα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των συνόρων! Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες της Frontex θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων  - Μεταξύ αυτών τα Ιωάννινα και η Θεσπρωτία

Ο Υπουργός είχε το πρωί μεγάλη σύσκεψη με όλους τους αξιωματικούς της αστυνομίας από την Ήπειρο, παρουσία του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνου Σκούμα και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Δούβαλη.

Στη συνέχεια συζήτησε με τις Ενώσεις Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων και ολοκλήρωσε τον κύκλο με μία ακόμη σύσκεψη όπου συμμετείχαν οι δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης και οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη.

Ολοκληρώνοντας τις συνεργασίες ο κ. Χρυσοχοίδης προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις με τις σημαντικότερες να αφορούν στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στη μεθόριο αλλά και την λήψη συγκεκριμένων μέτρων στα αστικά κέντρα ώστε οι πόλεις να είναι βιώσιμες.

«Η Ήπειρος ακουμπάει στην μεθόριο και ο στόχος μας είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο έλεγχος όλων των παράνομων διακινήσεων ώστε να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς. Η ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό η προσπάθεια της αστυνομίας θα εντατικοποιηθεί. Το Υπουργείο ενίσχυσε τις μέρες αυτές την Ήπειρο με 12 νέα οχήματα ενώ ως το τέλος Μαρτίου θα φτάσουν άλλα 24.

Για την καλύτερη φύλαξη και τον έλεγχο των συνόρων ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η δύναμη της Frontex θα γίνει επιχειρησιακή ενώ μέσα στο έτος θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

Άμεσα θα σταλούν drones τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα καθώς και θερμικές κάμερες. «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου της Αστυνομίας θα εκτυλιχθεί στα αστικά κέντρα. Η Ήπειρος  όπως ο Υπουργός αναπτύσσεται ραγδαία με μεγάλους οδικούς άξονες. Έτσι πρέπει να βελτιωθεί η ασφάλεια των πόλεων. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ασφαλείς σύμφωνα με το Epiruspost.

Μία από τις προτεραιότητες είναι η ελεύθερη πρόσβαση στην πόλη, η άνετη κυκλοφορία, η κίνηση των πεζών, των παιδιών, των ΑμΕΑ.

«Δεν νοείται να καταλαμβάνουμε πάρκινγκ που είναι προορισμένα για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, δεν νοείται να καταλαμβάνουμε τα πεζοδρόμια», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα της αστυνομίας και θα καταστεί μεγαλύτερη σε συνεργασία με τους Δήμους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ