Καταπληκτικοί χάρτες: Που ακριβώς βρίσκεται σήμερα το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ»- Ποια φρεγάτα το συνοδεύει (φωτο)

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία συνοδείας βρίσκονται δυτικά της Κύπρου, στα όρια των τεμαχίων 4 και 5.

Στις παρυφές των δυτικών οριοθετημένων τεμαχίων της ΑΟΖ, βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» για σκοπούς ασκήσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», από τη σημερινή (05/02/2020) ναυτική δραστηριότητα δυτικά της Κύπρου, από ασφαλείς πηγές, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στα βόρεια όρια των τεμαχίων 4 και 5.

Δίπλα στα «Σαρλ Ντε Γκωλ», όπως φαίνεται στον χάρτη, βρίσκεται μια από τις γαλλικές φρεγάτες, η Chevalier «Paul», και ένα πλοίο, πετρελαιοφόρο στόλου, για σκοπούς ανεφοδιασμού της αρμάδας του αεροπλανοφόρου.

H φρεγάτα Chevalier «Paul»

Όπως φαίνεται επίσης στο χάρτη, το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε περιοχή (με κόκκινο χρώμα) που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία από τις 14 Ιανουαρίου 2020 έως 10 Απριλίου για σεισμολογικές έρευνες.

Ανάμεσα στα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το «Σαρλ Ντε Γκωλ» βρίσκεται μια ιταλική φρεγάτα, η Virginio Fasan, η οποία το πρωί Τετάρτης βρισκόταν εντός του τεμαχίου 7, στα βόρεια όρια του τεμαχίου.

H ρωσική φρεγάτα ADMIRAL ESSEN

Με βάση τη δραστηριότητα που καταγράφεται δυτικά και νότια της Κύπρου, εκτός από το «Σαρλ Ντε Γκωλ» και τα πλοία που το συνοδεύουν, βόρεια και δυτικά εκτός κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται η ρωσική φρεγάτα ADMIRAL ESSEN και ένα από τα δυο τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, το SAKARYA. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ