Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε όλα τα στοιχεία για να αποτελούμε το ευχάριστο surprise story της Ευρωζώνης»

Στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά τις επαφές που είχε στη Σαουδική Αραβία, μίλησε σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα μας είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες και παρουσιάζει ευκαιρίες για επενδύσεις κεφαλαίων.

«Έχουμε όλα τα στοιχεία για να αποτελούμε ευχάριστο surprise story της Ευρωζώνης. Και φυσικά έχουμε προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που με κάνει πολύ αισιόδοξο σχετικά με το μέλλον της οικονομίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επίσης, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «Οι επιδόσεις της οικονομίας είναι πολύ καλές το τελευταίο εξάμηνο, αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε δει μεγάλη μείωση στο κόστος δανεισμού, όσον αφορά το ελληνικό χρέος. Μόλις εκδώσαμε ένα δεκαπενταετές ομόλογο το οποίο έτυχε πολύ καλής αντιμετώπισης από τις αγορές. Το χρηματιστήριό μας είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2019. Αναμένουμε ανάπτυξη κοντά στο 3% το 2020».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σημαντική τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, από το 1992 έχει να επισκεφτεί τα ΗΑΕ Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στο πλαίσιο διμερούς επίσκεψης.

Συμπλήρωσε, δε, ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βγαίνει από μια μακρόχρονη και ιδιαιτέρως επίπονη δεκαετή κρίση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ