Λέσβος: Έκρυθμη η κατάσταση στο νησί μετά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών (Φωτο- Βίντεο)

Η κατάσταση στη Λέσβο παραμένει εκρηκτική...

Μετά τα χθεσινά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, η κατάσταση παραμένει εκρηκτική στο νησί.

Λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί αιτούντες άσυλο με καταγωγή από το Αφγανιστάν συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να δημιουργούν κλοιό γύρω τους.

Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, φώναζαν «Συγγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» στα Αγγλικά, μοιράζοντας λουλούδια στους περαστικούς.

Ακολούθησαν επεισόδια όταν η Αστυνομία απώθησε βίαια τους μετανάστες προς την προκυμαία της πόλης, ενώ η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με γυναίκες και παιδιά να ποδοπατούνται και να επικρατεί πανικός, όπως αναφέρει το lesvosnews.net.

 

 

Μία γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, διαμαρτυρία έκαναν και οι κάτοικοι της Μόριας, ενώ ομάδες Αφγανών συνέχιζαν να προσέρχονται στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, δε, ακολούθησε ένταση όταν κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρισκόταν στο λιμάνι και άλλων πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεση τους στα όσα διαδραματίσθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως αναφέρει το stonisi.gr.

Πρόκειται για τη δεύτερη μέρα έντασης στο νησί, καθώς και χθες έγιναν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και τους 2.000 μετανάστες. 

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψεις χημικών.

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στη Μόρια, καθώς και για το νέο νόμο σχετικά με το άσυλο που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών.

 

 

Φωτογραφίες: lesvosnews.net, Στο Νησί

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ