Τραγωδία στην Κένυα: 14 μαθητές έχασαν την ζωή τους 39 τραυματίστηκαν - Ποδοπατήθηκαν την ώρα που σχόλαγαν, από τον φόβο των δασκάλων

Τραγωδία με 13 νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες μαθητές σημειώθηκε στην Κένυα.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 13 μαθητές δημοτικού σχολείου στη Κένυα, όταν, για άγνωστο λόγο ποδοπατήθηκαν, ενώ έφευγαν από το μάθημα. 

Πάνω από 40 άλλα παιδιά τραυματίστηκαν, στην περιοχή Κακαμέγκα, στη δυτική Κένυα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Χάσαμε 13 παιδιά σε αυτό το ποδοπάτημα και άλλα βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένα», είπε ο Νταβίντ Καμπένα, ο αστυνομικός διευθυντής της Κακαμέγκα, που πήγε ο ίδιος στον τόπο της τραγωδίας. Όπως είπε, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν οι αρχές τι ακριβώς συνέβη.

 

Parents and teachers gather near the scene of a stampede at the Kakamega primary school in Kakamega, Kenya

Reuters

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας ανέφερε μέσω Twitter ότι 39 τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. Ωστόσο η υπηρεσία διασωστών «Ασθενοφόρα του Αγίου Ιωάννη» έκανε λόγο για 14 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες. Δύο από τα παιδιά νοσηλεύονται στην εντατική, αλλά τα 37 πήραν ήδη εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μια μητέρα που μίλησε σε τοπικό μέσο ενημερώσης κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους δασκάλους. Τα παιδιά που γλίτωσαν «είπαν ότι έτρεχαν επειδή κάποιοι δάσκαλοι τα χτυπούσαν (για τιμωρία) και για αυτό έφευγαν να γλιτώσουν και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο», υποστήριξε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που οι μικροί μαθητές του δημοτικού έφευγαν από το σχολείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε τον πανικό που οδήγησε στο ποδοπάτημα αναφέρει το BBC.

Έρευνα για το περιστατικό πραγματοποιεί η αστυνομία, ενώ ο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ράιλα Οντίνγκα, εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στους γονείς και τους οικείους των θυμάτων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ