Κοροναϊός: Στην Ευρώπη επέστρεψε & ο Έλληνας που είχε εγκλωβιστεί στην Κίνα μαζί με άλλους 250 Γάλλους & Ευρωπαίους

Στη Γαλλία ο Έλληνας με πτήση από την Ουχάν. 

Αεροπλάνο που μετέφερε 250 Γάλλους και Ευρωπαίους πολίτες από την κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, προσγειώθηκε το μεσημέρι σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ιστρ, στη νότια Γαλλία.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτήση που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα στη Γαλλία. Τα γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι στην πτήση επιβαίνουν περίπου 65 Γάλλοι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο αεροπλάνο επιβαίνει και ένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος έρχεται από την Ουχάν. Μόλις γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού του Έλληνα.

REUTERS

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική ιστοσελίδα LCI, στο αεροσκάφος επιβαίνουν δύο Έλληνες.

Στη γαλλική πτήση επιβαίνουν και Βρετανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, Δανοί, Τσέχοι, Σουηδοί, Πορτογάλοι και Σλοβάκοι πολίτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε πως το αεροπλάνο μεταφέρει υπηκόους 30 χωρών και πως οι περισσότεροι μη Γάλλοι θα συνεχίσουν για τις πατρίδες τους.

REUTERS

Θα πάνε στις χώρες τους

Περίπου 65 Γάλλοι θα μπουν σε καραντίνα σε ένα θέρετρο στο Καρί Λε-Ρουέ, στη νότια Γαλλία, ή σε ένα κέντρο εκπαίδευσης πυροσβεστών κοντά στην Εξ-αν-Προβάνς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Παιδικής Προστασίας Αντριέν Τακέ σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Τσεχική Δημοκρατία δήλωσε ότι πέντε πολίτες της επιβαίνουν στο αεροσκάφος και ότι θα μεταβούν αεροπορικώς στις Βρυξέλλες απ΄όπου θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τσεχικό αεροπλάνο.

Η Σουηδία ανέφερε πως περίπου 10 πολίτες της επιβαίνουν στο γαλλικό αεροπλάνο και θα μεταφερθούν στη συνέχεια στη Σουηδία.

Στο μεταξύ, πέντε στρατιωτικά αεροσκάφη θα απομακρύνουν Ρώσους πολίτες από την Κίνα μετά το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού, ανέφεραν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως περίπου 130 Ρώσοι είναι έτοιμοι να φύγουν από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ