Ο Ιάκωβος Γκόγκουα για την περιποίηση της επιδερμίδας: Αυτές τις 5 συνήθειες πρέπει να υιοθετήσετε τώρα & για πάντα

Οι συμβουλές του Ιάκωβου Γκόγκουα για λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα

Αναμφισβήτητα η έλευση της νέας χρονιάς σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, όπου οι περισσότερες από εσάς συνηθίζετε να βάζετε στόχους σε διάφορους τομείς της ζωής σας. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν στοχεύατε και σε μία καλή ρουτίνα περιποίησης που θα αποκαταστήσει τις βλάβες του χειμώνα αλλά και θα θέσει τα σωστά «θεμέλια» για μία υγιή και όμορφη επιδερμίδα; Ξεκινήστε, υιοθετώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο
Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η αντηλιακή προστασία χειμώνα και καλοκαίρι παραμένει η νο1 καλή συνήθεια αντιγήρανσης – για να μην αναφερθούμε στις σημαντικότερες βλάβες του δέρματος που μπορεί να προλάβει και να αποτρέψει. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο αντηλιακό προσώπου με χρώμα για να πετύχετε προστασία και κάλυψη, 2 σε 1. Δώστε σημασία στην ετικέτα του προϊόντος: Προμηθευτείτε κάποιο που προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις ακτίνες UVB.  

2. Ήπια απολέπιση

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας και να δημιουργήσει μια καθαρή βάση για να εισχωρήσουν μετέπειτα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Πείτε «ναι» στην ελαφριά απολέπιση, είτε έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα είτε όχι, και μην υπερβάλλετε στη συχνότητα.

3. Εξατομικευμένη περιποίηση

Και δεν εννοούμε μόνο να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα σας, αλλά να μπορείτε να αναγνωρίσετε και τις ανάγκες της ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να διανύετε μία περίοδο που το δέρμα σας να έχει περισσότερο ανάγκη για ενυδάτωση και σε κάποια άλλη φάση να χρειάζεται να δώσετε έμφαση στη λάμψη. Μην ξεχνάτε πως το δέρμα σας «ακούει» και ανταποκρίνεται, γι'αυτό καλά θα κάνετε να «ακούσετε» κι εσείς τις ανάγκες του.

4. Αποτοξίνωση

Υπάρχει και αφορά ακόμη και το δέρμα σας! Συνήθη συμπτώματα που η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από αποτοξίνωση είναι οι ξαφνικές εξάρσεις ακμής αλλά και η έντονη ξηρότητα σε σημεία που δε συνηθίζατε να έχετε. Εντάξτε στην περιποίηση σας προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, αλλά και προϊόντα που εξειδικεύονται στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας με στόχο να απομακρυνθούν οι ρύποι και οι τοξίνες.

5. Ντεμακιγιάζ

Μπορεί να το αναφέρουμε στο τέλος αλλά θα λέγαμε πως είναι το Ω μιας ουσιαστικής ρουτίνας περιποίησης. Το λιγότερο που μπορεί να σας συμβεί αν ΔΕΝ κάνετε σωστό ντεμακιγιάζ είναι να ξυπνήσετε με σπυράκια στο πρόσωπο – συνήθως επώδυνα. Καθαρίστε την επιδερμίδα σας εις διπλούν: Αρχικά επιλέξτε ένα προϊόν (νερό, μαντηλάκια καθαρισμού, γαλάκτωμα) για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Έπειτα σε καθαρή από το μακιγιάζ επιδερμίδα προχωρήστε στον πιο ουσιαστικό καθαρισμό του προσώπου σας με ένα προϊόν που να χρειάζεται ξέβγαλμα. Αν πλένετε το προϊόν σας με ένα καθαριστικό προϊόν χωρίς προηγουμένως να έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ είναι σα να μπαίνετε για μπάνιο φορώντας τα ρούχα σας. Θα καθαρίσει το δέρμα σας, ενώ φοράτε τα ρούχα σας; Γιατί, λοιπόν, να καθαρίσετε το πρόσωπό σας φορώντας το μακιγιάζ σας;

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ