Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός - Στους 213 οι νεκροί στην Κίνα - 9.692 τα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Πεκίνο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να επαναπατριστούν κάτοικοι της Ουχάν από το εξωτερικό

Photo: AP

 Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνγίνγκ.

Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images

Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας για τον Κοροναϊό - Είμαστε έτοιμοι για θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια - Λήξη συναγερμού στο Ελ. Βενιζέλος - Δεν νοσεί το γκρουπ των Κινέζων από την Ουχάν

Κοροναϊός καλπάζει: 25 οι νεκροί στην Κίνα - 1000 κρούσματα - Οι πάντες κυκλοφορούν με μάσκες - Φώτο & βίντεο 

44 φωτογραφίες από την Κίνα & τον θανατηφόρο κοροναϊό που έβαλε σε καραντίνα εκατομμύρια ανθρώπους 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ