Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Μεξικάνικη υγιεινή σαλάτα με μαύρα φασόλια, πιπεριές & καλαμπόκι 

Αυτή η σαλάτα θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια!

Συστατικά

200 γρ. μαύρα φασόλια, ωμά
1 τορτίγια, κομμένη σε 12 τρίγωνα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 μαρούλι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. sriracha
1/4 κ.γ. κύμινο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε τα μαύρα φασόλια σε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με το που βράσουν για 5 λεπτά, σουρώνουμε, χύνουμε το νερό, και βράζουμε σε καθαρό νερό. Αφού βράσουν πάλι τα φασόλια για 5 λεπτά, πετάμε πάλι το νερό, και βράζουμε για 40 λεπτά σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια της τορτίγιας.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
Σουρώνουμε τα φασόλια, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την sriracha και το κύμινο.
Περιχύνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τα τραγανά κομμάτια τορτίγιας και φρέσκο θυμάρι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ