Συντριβή αεροσκάφους της Ariana Afghan Airlines στο Αφγανιστάν με 83 επιβάτες

Αφγανικό αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία Γκάζνι, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση.

Η αφγανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ACAA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

Πολλά αφγανικά μέσα ενημέρωσης είχαν σπεύσει να μεταδώσουν ότι αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines συνετρίβη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 83 επιβάτες.

Η ίδια η εταιρεία διαβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook ότι «όλες οι πτήσεις της έφτασαν κανονικά στον προορισμό τους», σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το αεροσκάφος συνετρίβη «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, ο Άχμαντ Χαν Σιράτα, διευκρινίζοντας ότι «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» εξαιτίας της παρουσίας ανταρτών.

«Πρόκειται πιθανόν για αεροπλάνο της γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Αρέφ Νούρι, τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό αεροσκάφος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το αεροπλάνο έχει πάρει φωτιά και χωρικοί προσπαθούν να την κατασβέσουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ