Καίτη Γαρμπή - Διονύσης Σχοινάς: "Φέρε τα λεφτά ή θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι"

Σε κατάσταση σοκ μετά τον εφιάλτη που έζησαν

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς μετά τη νύχτα τρόμου που έζησαν στο σπίτι τους , στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα του Σαββάτου , όταν τους επιτέθηκαν τέσσερις κουκουλοφόροι ληστές.

Όπως μετέδωσαν εχθές τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΪ, ο Διονύσης Σχοινάς ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για το ενδιαφέρον τους, τόνισε όμως πως ούτε εκείνος ούτε η Καίτη Γαρμπή θέλουν να κάνουν κάποια δήλωση αυτή τη στιγμή.

«Ξέρω ότι μας αγαπάτε, είμαστε σοκαρισμένοι και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία δήλωση. Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά» φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους που επικοινώνησαν μαζί τους, ο Διονύσης Σχοινάς

Μιλώντας στους αστυνομικούς ο Διονύσης Σχοινάς περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα έζησαν στα χέρια των ληστών εκείνος και η σύζυγος του.

«Κοιμόμουν στο υπνοδωμάτιο. Κάποια στιγμή άκουσα φασαρία. Πριν προλάβω να σηκωθώ, δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο δωμάτιο. Ο ένας σίγουρα κρατούσε όπλο. Με έσπρωξε πάλι στο κρεβάτι. Με απειλούσε με το όπλο και ο άλλος με έδεσε στο κρεβάτι. Την Καίτη την είχαν σε άλλο δωμάτιο», φέρεται να έιπε στους αστυνομικούς.

«Ζητούσε επιτακτικά να του πω που είχαμε χρήματα, ενώ έβριζε και απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει. Του είπα που είναι το χρηματοκιβώτιο. Το άνοιξαν πήραν περίπου 40.000 ευρώ μερικές πλάκες χρυσού και έφυγαν. Ο ένας μίλαγε καλά ελληνικά, ο άλλος κάπως σπαστά», είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Σχοινάς στους αστυνομικούς που πήραν μια πρώτη καταθεση των όσων τρομακτικων σκηνων έζησαν αυτός και η σύζυγος του στα χέρια των τεσσάρων ληστών.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πάρουν κατάθεση και από την Καίτη Γαρμπή αλλά εκείνη ήταν σε κατάσταση σοκ, σε πλήρη σύγχυση από όσα βίωσε, και ενδεχομένως να επιχειρηθεί σήμερα να δώσει κάποιες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ενώ κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερευνησαν το σπίτι επιχειρώντας να εντοπίσουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών, αν και πιθανότατα φορούσαν γάντια.

Επιπλέον θα πάρουν καταθέσεις και από το εργασιακό περιβάλλον της τραγουδιστριας για την περίπτωση που είχαν εντόπισει κάτι παράξενο ή ύποπτο το οποίο μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη θα έχει αξία για την εξέλιξη των ερευνών. Η εκτίμηση των αξιωματικών είναι πως οι δράστες είχαν πληροφόρηση για τις κινήσεις της τραγουδιστριας, την είχαν ακολουθήσει και εφάρμοσαν το σχέδιο εισβολής στην οικία της.

Τα στελέχη των Εγκληματολογικών εργαστηρίων πήραν τα ρούχα που φορούσαν τα θύματα της ληστείας σε μια προσπάθεια αναζήτησης DNA των δραστών για την ταυτοποίηση σε τυχόν προσαγωγή ή σύλληψη υπόπτων. 

Το χρονικό της ληστείας

Τέσσερις κουκουλοφόροι, με την απειλή όπλου, αιφνιδίασαν την Καίτη Γαρμπή, που είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι της, επιστρέφοντας από το μαγαζί όπου τραγουδά στις 02.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι δράστες ανάγκασαν την Καίτη Γαρμπή να ανοίξει με τα κλειδιά της την εξώπορτα του σπιτιού, στο οποίο κοιμόταν ο σύζυγός της, Διονύσης Σχοινάς.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, οι ληστές ξύπνησαν τον Διονύση Σχοινά και, υπό την απειλή όπλου, έδεσαν τόσο εκείνον όσο και την Καίτη Γαρμπή στο σαλόνι.

«Αν δεν μας ανοίξεις το χρηματοκιβώτιο θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα» φέρονται να είπαν οι δράστες, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος ο Διονύσης Σχοινάς στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας, που διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ