Ο πρίγκιπας Χάρι & η Μέγκαν δημοσιεύουν για πρώτη φορά άγνωστες φωτογραφίες από το ταξίδι τους στην Νότια Αφρική (φώτο)

Τονίζουν τη σημασία πρόσβασης όλων των παιδιών στην εκπαίδευση

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης την Παρασκευή , ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έδωσαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά, φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Νότια Αφρική.

Εκεί το πρώην βασιλικό ζευγάρι είχε συνεργαστεί στενά με τον οργανισμό CAMA, μια οργάνωση που μάχεται ενάντια στη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό στην Αφρική παρέχοντας εκπαίδευση σε νεαρά κορίτσια.

Στη λεζάντα των φωτογραφιών που ανέβασαν οι "Σάσεξ" στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram, τόνισαν τη σημασία της πρόσβασης των νέων κοριτσιών στην εκπαίδευση, και είπαν ότι αυτό είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ και τον Χάρι και τη Μέγκαν.

"Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα της εκπαίδευσης , τονίζουμε τη σημασία της πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους.Η Δούκισσα του Sussex δουλεύει πολύ πάνω σε σε αυτό τόσο πριν γίνει μέλος της Βασιλικής Οικογένειας και τώρα ως υπεύθυνη της Ένωσης Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας", αναφέρει η λεζάντα.

Και συνεχίζει  "Δουλεύοντας μαζί  με την CAMA, τόσο ο Δούκας όσο και η Δούκισσα αναγνωρίζουν τα οφέλη που υπάρχουν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο  και στην κοινωνία γενικά, όταν ένα νεαρό κορίτσι έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση. στο έδαφος στο Μαλάουι. "

Στη λεζάντα των φωτογραφιών τονίζεται επίσης το έργο της Μέγκαν σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ρουάντα και η Ινδία.

"Κατά την πάροδο των χρόνων  η Δούκισσα έχει εργαστεί σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως στη Ρουάντα και την Ινδία, για να βοηθήσει να αρθούν  τα εμπόδια και να μπορούν  να πηγαίνουν στο σχολείο τα κορίτσια και επιπλέον να μένουν στο σχολείο".

"Ανάμεσα σε αυτά τα εμπόδια , είναι η έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό, τα πολιτιστικά ταμπού, οι διάφορες ασθένειες και πολλά ακόμη. Ως Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος της The Queen’s Commonwealth Trust , ο Δούκας και η Δούκισσα ευχαριστούν όλους εκείνους που μάχονται για να έχουν όλοι πρόσβαση στην εκπαίδευση", καταλήγει η λεζάντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ