Γαλλικό boulangerie με μπριός άνοιξε στο Νέο Ψυχικό ο γιος του Αβραμόπουλου σε συνεργασία με Γάλλο σεφ (φώτο)

Τι θα φτιάχνει η νέα briocherie - Το βιογραφικό του Γάλλου σεφ  Jean Charles Metayer

Άρωμα Γαλλίας στην Αθήνα και μία νέα  briocherie στην οδό Σολωμού, στο Νέο Ψυχικό, έρχεται για να ενθουσιάσει τους φίλους των αυθεντικών γαλλικών μπριός. Πρόκειται για το "Brio" το νέο επιχειρηματικό project του Φίλιππου Αβραμόπουλου.

Φώτο Brio Greece Facebook

Ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου αποφάσισε να επενδύσει στον χώρο της εστίασης, δημιουργώντας το νέο κατάστημα - μπουτίκ του Γάλλου σεφ Jean Charles Metayer, που σερβίρει μπριός από όλο τον κόσμο, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Espresso.

Η briocherie όπως διαβάζουμε στο FNL & από την Άντζελα Σταματιάδου θα έχει.... τροφαντά βουτυράτα ψωμάκια που θα γεμίζονται με φρέσκες σαλάτες, θα παντρεύουν ποικίλα μεσογειακά και όχι μόνο υλικά, θα ποντάρουν (και) στα θαλασσινά, που είναι, ομολογουμένως, η αδυναμία του Γάλλου σεφ, θα γεμίζονται με κράνμπερι και σοκολάτα κι όχι μόνο.

Φώτο Brio Greece Facebook

Ανάμεσα στα γλυκά μπριός θα συναντά κανείς και κάποιες παραλλαγές ασιατικής φιλοσοφίας, ανάλαφρες, ψημένες στον ατμό, ενώ θα υπάρχουν και τσουρέκια για την απαραίτητη ελληνική πινελιά.

Φώτο Brio Greece Facebook

Φώτο Brio Greece Facebook

Φώτο Brio Greece Facebook

Στο θεματικό spot της οδού Σολωμού κάθε μήνας θα έχει τα δικά του specials, βασισμένα στα υλικά της εποχής. Την αρχή θα κάνουν τα φθινοπωρινά μήλα και αχλάδια, ο Δεκέμβριος θα φέρει γιορτινά ιταλικά panettone κι ο Ιανουάριος galettes derois (στη briochee εκδοχή τους) ακολουθώντας τη γαλλική παράδοση των Θεοφανίων, κι έπεται συνέχεια.

Φώτο Brio Greece Facebook

Φώτο Brio Greece Facebook

Tο Brio θα έχει το δικό του χαρμάνι καφέ, σε συνεργασία με την Wise Cup, και θα φτιάχνει και βιολογικούς φρέσκους χυμούς και vegan smoothies με γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, σόγιας και καρύδας. Θα μπορεί κανείς να περνά και να τα παίρνει to go ή να τα παραγγέλνει (το μαγαζί τραπέζια δεν θα διαθέτει) μαζί με το αλμυρό ή γλυκό σνακ της επιλογής του.

Φώτο Brio Greece Facebook

Φώτο Brio Greece Facebook

Εκείνο το αυγό που θα ψήνεται μέσα στο μπριός, με σπανάκι και μανιτάρια ακούγεται ό,τι πρέπει για late πρωινό/early brunch. Πόσο μάλλον άμα σου χτυπήσει την πόρτα.

Φώτο Brio Greece Facebook

Ποιος είναι ο chef που συνεργάζεται με τον Φίλιππο Αβραμόπουλο 

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε στη Γαλλία, μαθήτευσε ως sous-chef δίπλα στον πολυβραβευμένο chef Jacques Le Divellec και ήρθε στην Ελλάδα το 2002 ως executive chef στο Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα όπου κέρδισε πολλές διακρίσεις.

Φώτο Brio Greece Facebook

Συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο και άλλους σημαντικούς Έλληνες σεφ και από το 2011 ηταν chef στο εστιατόριο Premiere του Intercontinental, το οποίο κατέκτησε 3 forks του οδηγού Michelin υπό την καθοδήγησή του.

Φώτο Brio Greece Facebook

Εγχείρημα του υπήρξε και η έκδοση του Qzine, του πρώτου περιοδικού στην Ελλάδα για τη σύγχρονη γαστριμαργική σκηνή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της.

Φώτο Brio Greece Facebook

Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής “Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια, εργάζεται στο Fleur de Sel (1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin.

Eκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το “MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne ).

Φώτο Brio Greece Facebook

Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία.

Σταθμός στην καριέρα του – η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous chef-(1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι.


Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις και βραβεία από κορυφαίους Έλληνες οδηγούς και από το “American Academy of Hospitality Science”.

Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ