Τουρκία: 21 νεκρούς & 1000 τραυματίες άφησε πίσω του ο σεισμός - Αγωνία για τους εγκλωβισμένους - Δήλωση συμπαράστασης Μητσοτάκη σε Ερντογάν (φώτο-βίντεο)

Η AFAD ανέφερε ότι σημειώθηκαν 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 900 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η τουρική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) τόνισε πως 922 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια.


«Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό.

Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Η AFAD ανέφερε ότι σημειώθηκαν 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών. Εκατοντάδες σκηνές, κρεβάτια και χιλιάδες κουβέρτες έχουν σταλεί στις πληγείσες πόλεις.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει αν κριθεί απαραίτητο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φώτο Anadolu

Ερντογάν: Οι Αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα,

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν λάβει μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη χώρα.

 «Οι αρμόδιοι φορείς μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως οι υπουργοί Εσωτερικών, Υγείας και Περιβάλλοντος έχουν σταλεί στις σεισμόπληκτες επαρχίες.

Φώτο Reuters

 

Συμπλήρωσε πως η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, η Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) και άλλοι φορείς είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από το σεισμό.

Φώτο: IHA

Να σημειωθεί πως οι νεκροί από την ισχυρή δόνηση είναι τουλάχιστον 21, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει στους 1.015. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Τ. Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αναφέρει ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ