Φρίκη στην Ολλανδία: Πατέρας κακοποιούσε τα 6 παιδιά του για να τα "απαλλάξει από τα κακά πνεύματα" - τα βασανιστήρια & η σεξουαλική κακοποίηση (φώτο- βίντεο)

Τα κρατούσε φυλακισμένα στο "κολαστήριο του τρόμου"

Ένας Ολλανδός κρατούσε τα έξι παιδιά του φυλακισμένα σε μία απομακρυσμένη φάρμα από τότε που γεννήθηκαν και τα κακοποιούσε για να τα απαλλάξει από τα "κακά πνεύματα". Μάλιστα ανάγκασε το ένα από αυτά να μένει στο σπιτάκι του σκύλου για ένα ολόκληρο καλοκαίρι ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Ο 67χρονος Gerrit Jan van Dorsten υπέβαλε τα παιδιά που βρέθηκαν στο αγρόκτημα στο χωριό Ruinerwold τον Οκτώβριο , σε "βάναυση σωματική τιμωρία", όταν θεωρούσε ότι το πνεύμα τους δεν ήταν "καθαρό".

Οι εισαγγελείς άκουσαν σήμερα Τρίτη πως ο πατέρας έδεσε το ένα παιδί του χειροπόδαρα , ενώ ανάγκασε ένα άλλο να μείνει όλο το καλοκαίρι στο σπιτάκι του σκύλου στο αγρόκτημα που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Drenthe.

Ο Van Dorsten δεν παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία  στο Assen λόγω της κακής υγείας του. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για παράνομη φυλάκιση των παιδιών του ,ηλικίας 18-25 ετών σήμερα,  τα οποία κρατούσε αιχμάλωτα εδώ και μία δεκαετία.

Όλα τα παιδιά μιλούν για πολύ "σκληρή σωματική τιμωρία" στην οποία τα υπέβαλε ο πατέρας τους όταν θεωρούσε ότι τα έχει κυριεύσει ένα "κακό πνεύμα". Όλα αυτά συνέβαιναν από τότε που τα παιδιά ήταν σε πολύ μικρή ηλικία 4 ή 5 χρονών , είπαν σήμερα οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο πατέρας κρατούσε τα έξι από τα εννέα παιδιά του φυλακισμένα από τη στιγμή που γεννήθηκαν. Τα έκρυβε στα εσωτερικά δωμάτια του σπιτιού και τα υποχρέωνε να είναι απόλυτα ήσυχα έτσι ώστε να μην αντιληφθεί κανείς την παρουσία τους.

Το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά του Van Dorsten, ο νεαρός Jan Zon ειδοποίησε την αστυνομία και την ενημέρωσε για τα βασανιστήρια που περνούσε ο ίδιος και τα αδέρφια του, όταν κατάφερε να το σκάσει από το "κολαστήριο" και να πάει σε ένα μπαρ.

Η γέννηση των έξι παιδιών δεν δηλώθηκε ποτέ στις ολλανδικές αρχές και δεν πήγαν ποτέ στο σχολείο.

Η οικογένεια ανακαλύφθηκε από τις αρχές τον περασμένο Οκτώβρη, όταν ο μεγάλος γιος του βασανιστή πατέρα, που έμενε ακόμα στη φάρμα κατάφερε να το σκάσει και πήγε σε ένα τοπικό μπαρ και σε σύγχυση μίλησε στην αστυνομία για τα δεινά του.

Η αστυνομία πήγε στη φάρμα και συνέλαβε τον  Van Dorsten και έναν ακόμα άνθρωπο τον 58χρονο Josef Brunner, ο οποίος θεωρήθηκε συνεργός του με την κατηγορία  ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία άλλων καθώς και για παράνομη κράτηση.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη κράτηση των παιδιών στη φάρμα, για κακοποίηση παιδιών και ξέπλυμα χρήματος. Ακόμα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση των δύο μεγαλύτερων παιδιών.

Μία ακόμη κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι ότι τους στερούσε την τροφή και το νερό και έτσι έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο.

"Πρόκειται για κυνήγι μαγισσών. Έχω καθαρή τη συνείδηση μου και δεν έθεσα σε κίνδυνο κανέναν", δήλωσε ο Josef Brunner στο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι δεν επιτρεπόταν στα μεγαλύτερα παιδιά να μιλάνε για την ύπαρξη των μικρότερων αδερφών τους.

Με βάση τα στοιχεία που βρήκαν στα ημερολόγια των παιδιών οι εισαγγελείς είπαν ότι ο πατέρας τους έλεγε ότι τους κρατούσε εκεί γιατί η επαφή με τον έξω κόσμο θα τους μολύνει και θα τους κυριεύσουν τα κακά πνεύματα.

Αν ο πατέρας θεωρούσε ότι ένα παιδί έχει καταληφθεί από κακά πνεύματα, το απομόνωνε από τα υπόλοιπα πολλές φορές για μήνες και το τιμωρούσε βάναυσα, αναφέρει η Daily Mail.

 

 

Οι τιμωρίες περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς, μερικές φορές με ραβδί ή άλλα αντικείμενα, τράβηγμα μαλλιών, ενώ κάποιες φορές αναγκάζονταν να κάτσουν σε μπανιέρα με κρύο νερό για ώρες

 Ένα 15χρονο κορίτσι μετακόμισε σε άλλη πόλη ενώ ένα 12χρονο αγόρι εξαναγκάστηκε να ζήσει μόνο του σε τροχόσπιτο, σε άλλο σημείο του αγροκτήματος , ενώ ένα άλλο παιδί πέρασε όλο το καλοκαίρι στο σπιτάκι του σκύλου.

Μεταξύ του 2007 και του εντοπισμού τους πέρυσι στην Ολλανδία, ο Βαν Ντόρστεν τους στερούσε φαγητό, νερό και φάρμακα. Κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά δήλωσαν ότι ο πατέρας τους τα εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του από το 2004 έως το 2008, είπαν οι εισαγγελείς.

 Προκειμένου να δικαιολογεί τις σεξουαλικές πράξεις με τα παιδιά του ο Βαν Ντόρστεν τους έλεγε πως ένα «γυναικείο πνεύμα, το πνεύμα της νεκρής μητέρας τους ή μιας άλλης πνευματικής συζύγου» είχε καταλάβει το σώμα τους.

Τα έξι αδέλφια και ο πατέρας τους ζούσαν στο αγρόκτημα στην Ολλανδία από το 2010..

Ο πα- τέρας  υπέστη εγκεφαλικό
Ο Βαν Ντόρστεν βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον ανακρίνει καθώς δεν μπορεί να μιλήσει ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2014 και δεν αντιμετωπίστηκε.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ