Αυτές οι 16 φωτογραφίες από την ιερή & συναρπαστική στιγμή της γέννησης ενός μωρού πήραν πολλά βραβεία

Το θαύμα της ζωής σε 16 συγκλονιστικά κλικ

Η στιγμή που γεννιέται ένα μωρό είναι ιερή . Σηματοδοτεί το θαύμα της ζωής . Και παρόλο που είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο καθώς αν δεν υπήρχε δεν θα βρισκόμασταν πάνω στη γη, για κάποιους ακόμα αποτελεί ταμπού.

Ωστόσο μία ένωση φωτογράφων της γέννας που ονομάζεται "Birth Becomes Her" προσπάθησε να ρίξει λίγο φως στο θέμα με τη διεξαγωγή ενός ετήσιου διαγωνισμού με φωτογραφίες μωρών τη στιγμή που γεννιούνται.

Οι ιδρυτές της ένωσης  Monet Moutrie και Jennifer Mason ξεκίνησαν το διαγωνισμό το 2016  καθώς είναι πεπεισμένοι ότι η φωτογράφια μιας γέννησης είναι ένα από τα πιο ισχυρά ντοκουμέντα στον κόσμο μας και  ότι υπάρχει απίστευτο έργο φωτογραφίας γέννησης που αξίζει να παρουσιαστεί.

"Ελπίζουμε ότι αυτές οι εικόνες θα βοηθήσουν να διαλύσουν τον φόβο", δήλωσε ο Mason, στο Bored Panda.

 Παρόλο που η αρχική  τους ιδέα ήταν να παρουσιάσουν   φωτογραφίες του θηλασμού κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού, το 2016, στη συνέχεια προσέθεσαν στα θέματα του διαγωνισμού και τη στιγμή της γέννησης.

 Την πρώτη χρονιά δέχθηκαν  μόνο μερικές εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχής και φωτογραφίες. Φέτος όμως ο διαγωνισμός μεγάλωσε και δέχθηκε πάνω από 1200 αιτήσεις συμμετοχής από όλο τον κόσμο. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ