Blue black & γαλάζια μαλλιά: 30 εντυπωσιακές προτάσεις για το πιο δημοφιλές χρώμα της χρονιάς - Φώτο  

Τα ιδιαίτερα χρώματα βαφής μαλλιών, όπως το μπλε, έχουν γίνει πλέον πολύ δημοφιλή.

Αν λοιπόν σκέφτεστε κι εσείς να κάνετε μια τέτοια αλλαγή, αλλά δεν το έχετε τολμήσει εξαιτίας φόβου για το αποτέλεσμα, οι ιδέες για όμορφα μπλε μαλλιά, αλλά και οι συμβουλές για την ιδανική επιλογή χρώματος που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν πολύ, αναφέρει το beautetinkyriaki.gr.

Μη διστάσετε λοιπόν να ανανεώσετε φέτος κι εσείς το look σας δοκιμάζοντας το classic blue, που είναι το κορυφαίο χρώμα της χρονιάς. Εναλλακτικά επιλέξτε μια από τις υπόλοιπες αποχρώσεις του μπλε στα μαλλιά σας (από διακριτική μέχρι… γοργονέ), κάνοντας την εμφάνιση σας εκθαμβωτική.

Πως να επιλέξω την ιδανική μπλε βαφή μαλλιών;

Το μπλε χρώμα στα μαλλιά ταιριάζει σε όλους τους τόνους επιδερμίδας. Ωστόσο, για να είναι το αποτέλεσμα μαγευτικό θα πρέπει να διαλέξετε την ιδανική απόχρωση. Σε κάποιες από εμάς ταιριάζουν περισσότερο οι σκούρες μπλε βαφές μαλλιών, ενώ σε κάποιες άλλες οι ανοιχτόχρωμες. Ποιο είναι λοιπόν το ιδανικό χρώμα για την κάθε επιδερμίδα;

Οι πιο κολακευτικές αποχρώσεις για μια πορσελάνινη / ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είναι οι σκούρες, όπως για παράδειγμα το μαύρο μπλε (blue black). Η αντίθεση που δημιουργεί αυτό το χρώμα μαλλιών με το δέρμα είναι άκρως κολακευτική.

Αντίθετα, σε ένα σκουρόχρωμο δέρμα πηγαίνουν περισσότερο οι παστέλ και γενικότερα οι ανοιχτές αποχρώσεις, όπως το γαλάζιο και το baby blue.

Τέλος, οι γυναίκες με μεσαίο τόνο επιδερμίδας μπορούν να επιλέξουν με επιτυχία τόσο τα φωτεινά, όσο και τα σκούρα χρώματα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όμως είναι οι μεσαίες μπλε αποχρώσεις, διότι δείχνουν εκπληκτικά μόνο όταν τα μαλλιά είναι άψογα βαμμένα και η βαφή διατηρείται σωστά.

Όσον αφορά τώρα την επιλογή μπλε μαλλιών ανάλογα με τον υποτόνο, ισχύουν τα εξής:

Σε περίπτωση που έχετε ψυχρή επιδερμίδα, ροζ υποτόνους και φλέβες που φαίνονται μωβ, καλό θα είναι να αποφεύγετε τα ηλεκτρίκ και πρασινωπά μπλε χρώματα. Έχουν την τάση να τονίζουν την κοκκινίλα του δέρματος. Είναι προτιμότερο λοιπόν να επιλέξετε κάποιο κλασσικό ή βιολετί μπλε που οδηγεί σε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, στις γυναίκες με θερμή επιδερμίδα και χρυσούς ή κιτρινωπούς υποτόνους που οι φλέβες τους πρασινίζουν, ταιριάζουν οι πρασινωπές και οι μωβ αποχρώσεις του μπλε.

30 ιδέες για εκθαμβωτικά μπλε μαλλιά

Από τα γαλάζια μαλλιά μέχρι το μαύρο μπλε χρώμα βαφής, οι επιλογές είναι πολλές και έχουν να κάνουν με το πόσο έντονο ή διακριτικό θέλετε να είναι το αποτέλεσμα. Μπορείτε να τολμήσετε μια ενιαία απόχρωση ή να δοκιμάσετε τον συνδυασμό περισσοτέρων από έναν τόνων του μπλε στα μαλλιά σας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές ακόμη τεχνικές βαφής που δείχνουν εξίσου εντυπωσιακές. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι τα ombre blue hair που συνδυάζουν το μπλε με πιο φυσικές αποχρώσεις όπως το καστανό, το μαύρο και το ξανθό. Αντίστοιχα όμορφα όμως είναι και τα μπλε μαλλιά με balayage ή ανταύγειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ