Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τρόμαξε ο Γιάννης Καλλιάνος με την γρίπη που έπαθε: "Ευτυχώς ο αδερφός μου είναι γιατρός, πήρα απόφαση να κόψω το τσιγάρο" 

Ο Γιάννης Καλλιάνος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα γρίπης, αλλά με συμβουλές του αδερφού του που είναι γιατρός παίρνει διπλή αντιβίωση από το πρωί του Σαββάτου και αναρρώνει με επιτυχία.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ είχε ανεβάσει πυρετό μέχρι και 39,5, πράγμα που τον ανησύχησε μιας και είχε χρόνια να αρρωστήσει τόσο πολύ.

Ο Γιάννης Καλλιάνος εξομολογείται στο Facebook τον φόβο που ένιωσε όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα του είχε φτάσει στο 90%, ωστόσο κατάφερε να επανέλθει με τα εισπνεόμενα.

Πιο αναλυτικά η δημοσίευση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:

"Ευτυχώς που ο αδερφός μου είναι γιατρός και ξεκίνησα από το πρωί του Σαββάτου διπλή αντιβίωση, από τότε δηλαδή που εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης. Αλλιώς θα ήμουν ήδη πολύ άσχημα στο νοσοκομείο

Εδώ και 3 ημέρες δεν έχει πέσει ούτε στιγμή ο πυρετός κάτω από το 38 ενώ η μέγιστη τιμή του έφτασε ακόμη και το 39,5. Είχα χρόνια να αρρωστήσω τόσο πολύ, είχα χρόνια να θυμηθώ πως είναι να σε αφήνουν οι δυνάμεις σου.

Όσο για τα χάπια που παίρνω, μη το συζητάτε. Μόνο με ειδικό σημειωματάριο μπορώ να σημειώσω κάθε πότε και τι ακριβώς πρέπει να πάρω.

Επίσης χθες φοβήθηκα πολύ. Ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα μου είχε φτάσει στο 90%. Τα φυσιολογικά όρια του είναι από 94-95% και πάνω. Με τα εισπνεόμενα καταφέραμε και επανήλθα. Όμως ρώτησα αρκετούς γιατρούς, γιατί έπεσε έτσι ο κορεσμός μου; Η απάντηση τους ήταν ότι επειδή η γρίπη αυτή είναι πολύ ισχυρή και με πολλά συμπτώματα κυρίως στο στήθος αλλά και κυρίως επειδή είμαι καπνιστής!

Επίσης μου είπαν ότι αν ήμουν λίγο μεγαλύτερος η αν δεν ήμουν γενικά υγιής ενδεχομένως και να μην γινόμουν καλά με αυτή την αγωγή και να έπρεπε ακόμη και να διασωληνωθώ στην εντατική ώστε να με βοηθήσουν περαιτέρω.

Αποφάσισα να σταματήσω το κάπνισμα. Αρκετά μαύρισα τα πνευμόνια από από τα 20 μου μέχρι τώρα. Ήρθε ο καιρός να κάνω στον εαυτό μου το μεγαλύτερο δώρο που του άξιζε...

Κάντε το και εσείς!"

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ