Vang μαλλιά: Ιδού πως θα πετύχεις το θηλυκό vintage χτένισμα των σταρ & τις στιλάτες παραλλαγές του (φώτο-βίντεο)

Εντυπωσιακά χτενίσματα για κοντά και μακριά μαλλιά 

Πέρα από την μόδα, το vintage style έχει επηρεάσει και τον τομέα των χτενισμάτων. Ένα χαρακτηριστικό και πολύ δημοφιλές παράδειγμα είναι τα βαγκ μαλλιά. Πρόκειται για ένα από τα ρετρό χτενίσματα της δεκαετίας του ’20 που είναι εντυπωσιακό και διαχρονικό.

Τα κυματιστά μαλλιά βαγκ μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε μήκος και δείχνουν εκπληκτικά με όποιο χρώμα βαφής έχετε επιλέξει. Στην ουσία είναι ένα κομψό και στυλάτο σχήμα μπούκλας που μπορεί να γίνει με τα μαλλιά κάτω, αλλά και σε πλάγια πιασίματα ή κότσους.

Ταιριάζει σε γυναίκες κάθε ηλικίας κυρίως σε βραδινές και επίσημες εμφανίσεις, όπως ένα δείπνο, μια εκδήλωση ή ένας γάμος. Φυσικά, δεν είναι λίγες και εκείνες που επιλέγουν να το κάνουν ακόμη και στα νυφικά μαλλιά τους.

Πως γίνεται το vang χτένισμα σε κοντά ή μακριά μαλλιά;

Τα βήματα για την δημιουργία του ρετρό κυματιστού αυτού χτενίσματος είναι ίδια για κάθε μήκος.

Αφού στεγνώσετε καλά τα μαλλιά σας, ξεκινάτε να κάνετε με την ίδια φορά μικρές μπούκλες με το ψαλίδι.

Τελειώνοντας κάθε τούφα την κρατάτε κλειστή και την σταθεροποιείτε με ένα τσιμπιδάκι ή πενσάκι.

Κρατήστε πιασμένες τις μπούκλες για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν τα μαλλιά σας από την θερμότητα του ψαλιδιού. Όσο περισσότερο παραμείνουν μαζεμένες οι μπούκλες, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα και η διάρκεια αντοχής του.

Μόλις τα μαλλιά σας κρυώσουν καλά, αφαιρέστε τα πενσάκια.

Αφού τα βγάλετε, ανοίξτε και χτενίστε τις μπούκλες με μια κανονική βούρτσα. Σε αυτό το σημείο θα αρχίσουν να διακρίνονται τα κύματα τύπου βαγκ.

Ξεκινήστε λοιπόν να δημιουργείτε το πρώτο επίπεδο του κύματος, όπως στα βίντεο που ακολουθούν. Σταθεροποιήστε το τσάκισμα αυτό με τα πενσάκια, ακολουθώντας την φορά της μπούκλας vang.

Αφού τελειώσετε το 1ο επίπεδο, προχωρήστε στο 2ο τοποθετώντας αυτή τη φορά τα πενσάκια από την αντίθετη φορά.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να βάζετε τα πενσάκια στα επίπεδα των κυμάτων βαγκ μέχρι να φτάσετε στην άκρη των μαλλιών σας.

Κρατήστε τα πενσάκια όσο περισσότερο για να κάνετε το χτένισμα να αντέξει.

Τέλος, αφαιρέστε τα και απολαύστε τα κυματιστά μαλλιά σας τύπου vang.

Αν δεν θέλετε να κάνετε το βαγκ σε όλο το μήκος των μαλλιών σας μπορείτε να σταματήσετε στο ύψος του αυχένα και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο σινιόν. Επίσης, μπορείτε να προχωρήσετε λίγο παρακάτω από τον αυχένα και στη συνέχεια να γυρίσετε προς τα μέσα τα μαλλιά σας, δημιουργώντας ένα υπέροχο ψεύτικο καρέ.

Ότι κι αν επιλέξετε, τα κυματιστά μαλλιά vang θα κάνουν το χτένισμα σας ξεχωριστό.

Πως να κάνετε τις μπούκλες τύπου vang χωρίς ψαλίδι ή το ειδικό μηχάνημα

Αν δεν έχετε ψαλίδι για μπούκλες, ούτε την τριπλή τοστιέρα βαγκ δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το εντυπωσιακό κυματιστό χτένισμα.

Η παρακάτω τεχνική hairstyling θα σας αποδείξει πως ακόμη και χωρίς αυτά τα εργαλεία μπορείτε να δημιουργήσετε το κομψό και διαχρονικό ρετρό χτένισμα, αρκεί να έχετε αρκετά πενσάκια, αφρό και… υπομονή.

Φωτογραφίες με εντυπωσιακές ιδέες για βαγκ χτενίσματα



 

Αν και το κλασσικό μαλλί τύπου βαγκ είναι το λιτό με πλάγια χωρίστρα, υπάρχουν πολλά ακόμη εντυπωσιακά χτενίσματα με το κυματιστό αυτό εφέ που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Είτε πρόκειται για πλάγια πιασίματα σε κοντά, καρέ ή μακριά μαλλιά, είτε για κομψούς κότσους, το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.

Ακολουθεί μια συλλογή από φωτογραφίες με vang χτενίσματα για να πάρετε ιδέες!

Νυφικά χτενίσματα βαγκ

Πολλές νύφες επιλέγουν για την ξεχωριστή αυτή ημέρα της ζωής τους ένα χτένισμα τύπου vang.

Κάποιες απλά δημιουργούν αυτό το κυματιστό σχέδιο μπούκλας και τα αφήνουν λιτά, στολίζοντας τα με ένα μικρό και διακριτικό κοκαλάκι, ενώ άλλες το πάνε ένα βήμα παραπέρα και δημιουργούν εντυπωσιακά νυφικά σινιόν και κότσους, αναφέρει το Beaute την Κυριακή

 

Βαγκ κότσοι

Ο συνδυασμός των κυματιστών τύπου βαγκ μαλλιών με ένα πιάσιμο χαμηλά στον σβέρκο τύπου σινιόν αποτελεί μια πολύ εντυπωσιακή πρόταση χτενίσματος.

Μπορεί να δημιουργηθεί με όλα τα μήκη μαλλιών και να συνδυαστεί με πλεξούδες, twisted πιασίματα, αλλά και αξεσουάρ μαλλιών όπως κορδέλες ή μπαρέτες.

Ρετρό χτενίσματα για μακριά μαλλιά τύπου βαγκ

Τα κυματιστά βαγκ μαλλιά δείχνουν εκθαμβωτικά στα μακριά μαλλιά, καθώς οι κυματισμοί τους είναι περισσότεροι και φαίνονται πιο ξεκάθαρα.

Αν ωστόσο δεν θέλετε να αφήσετε εντελώς λιτά τα vang μαλλιά σας, μπορείτε να τα πιάσετε στη μια πλευρά με ένα κοκαλάκι ή να κάνετε ένα εντυπωσιακό πλάγιο χτένισμα, φέρνοντας όλα τα μαλλιά στο ένα μέρος του προσώπου σας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα η επιλογή ενός βαγκ κότσου που είναι εξίσου όμορφος.

Χτενίσματα βαγκ σε καρέ ή κοντά μαλλιά

Τα vang hair δεν χρειάζονται μεγάλο μήκος μαλλιών για να γίνουν. Μπορούν κάλλιστα να δημιουργηθούν και σε κοντά ή καρέ γυναικεία κουρέματα με το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις γυναικών που επιλέγουν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο vague καρέ χτένισμα, ακόμη κι αν τα μαλλιά τους έχουν μήκος που φτάνει κάτω από το ύψος του στήθους. Απλά τα γυρίζουν και τα κρύβουν προς τον σβέρκο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως έχουν κόψει τα μαλλιά τους κοντά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ