Ιάκωβος Γκόγκουα: Να πως θα προστατέψετε το δέρμα σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Το επιβαρημένο αστικό περιβάλλον βλάπτει σοβαρά το δέρμα σας. Πώς θα το προστατεύσετε;

Μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου, διοξείδιο του θείου, καπνός τσιγάρων κ.ά. είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα της πόλης που ζείτε και που απορροφώνται τόσο από τους πνεύμονες και από την επιδερμίδα σας.

Το αποτέλεσμα; Οξειδωτικό στρες. Αν η λέξη δεν σας τρομάζει ιδιαίτερα να σας πούμε πως αυτό ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση, τη θαμπή όψη, τους ερεθισμούς και την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας. Πώς θα προστατεύσετε το δέρμα σας, λοιπόν, από την αστική ρύπανση; Διαβάστε παρακάτω.

Ουσιαστικός καθαρισμός

Ο διπλός καθαρισμός και η εφαρμογή ελαίων και balms που εφαρμόζονται με μασάζ, αφαιρούν τους ρύπους και καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία με δύο φορές την εβδομάδα ένα απολεπιστικό προϊόν με οξέα φρούτων ή ενεργό άνθρακα για αναζωογόνηση.

Στοχευμένη δράση

Μια ενυδατική κρέμα δεν αρκεί όσο επιμελείς κι αν είστε με την εφαρμογή της. Επιλέξτε προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν την άμυνα του δέρματος και το προστατεύουν από τους ρύπους. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι κρέμες νέας γενιάς δεν παρέχουν μόνο αντιοξειδωτική προστασία, αλλά επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

Πάρτε τα μέτρα σας

Μπορεί να υποθέτετε πως η επιδερμίδα σας δεν χρειάζεται πολλά προϊόντα για να μπορεί να αναπνέει. Στην πραγματικότητα, όμως, χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή προστασία. Γι'αυτό μην αμελείτε την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας σε συνδυασμό με προϊόντα με αντιοξειδωτικές συνθέσεις άλλα και ενυδατικά στοιχεία, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides.

Καλά νέα για όσες αγαπάτε το μακιγιάζ: Το foundation παρέχει έξτρα προστασία από τις εξωτερικές, περιβαλλοντικές επιθέσεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ