Τούρκοι χάκερς "επιτέθηκαν" σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες - "Έπεσαν" τα site της Βουλής , του ΥΠΕΞ , της ΕΥΠ, του Χρηματιστηρίου (φώτο)

"Κυβερνοεπίθεση" από την ομάδα «Anka Neferler»,

Προβλήματα διαπιστώθηκαν στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι οι ιστοσελίδες δέχτηκαν επίθεση από χάκερς.   

Σε κάποιες όμως, περιπτώσεις οι ίδιες οι υπηρεσίες απενεργοποίησαν τους ιστοτόπους, ώστε να μην υπάρξει χακάρισμα.   

Μεταξύ των ιστοσελίδων που έγιναν στόχος της επίθεσης ήταν της Βουλής, του υπουργείο Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, της ΕΥΠ και του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H ιστοσελίδα της ΕΥΠ

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η ομάδα  Anka Neferler «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων εκείνες της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ., μετέδωσε η  Μαρία Ζαχαράκη στο ρεπορτάζ της για το OPEN TV.

Η ιστοσελίδα της Βουλής

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώνει και η Αθήνα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκπονηθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το ίδιο κανάλι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκαν τα σάιτ, τα οποία τώρα λειτουργούν κανονικά, αλλά χρειάστηκαν κάποιο διάστημα για να επανέλθουν και να είναι ξανά στον «αέρα». 

Η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παίζουν πολύ ψηλά την επίθεση των χάκερ στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες και επικαλούνται βέβαια την ομάδα χάκερ «Anka Neferler», η οποία υποστηρίζει πως έχει κάνει την κυβοερνοεπίθεση. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι- θρίλερ στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ. 

Η ανάρτηση των Anka Neferler στο Facebook

H ομάδα χάκερς της Τουρκίας με την επωνυμία «Anka Neferler» με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη «έριξε» της ιστοσελίδες. Μάλιστα, οι χάκερς υποστηρίζουν ότι η επίθεση γίνεται ως απάντηση στη στάση της Αθήνας, ισχυριζόμενοι ότι… η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία! «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», αναφέρουν.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ