Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Η Άγκυρα στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη - Προειδοποιεί ο Ταγίπ Ερντογάν για γεωτρήσεις 

Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη προς υποστήριξιν της αναγνωρισμένης διεθνώς κυβέρνησης της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου με θέμα την λιβυκή κρίση.

Από την Αγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Με την συμφωνία αυτή, «δεν είναι πλέον δυνατόν, από νομικής απόψεως, να γίνουν έρευνες, εξορύξεις ή να περάσει αγωγός φυσικού αερίου από την ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στις υφαλοκρηπίδες της Τουρκίας και της Λιβύης», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Ο αγωγός EastMed και η «απειλή» Ερντογάν

Η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν ότι «στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση, ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός, χωρίς την έγκριση των δύο χωρών» είναι σαφές πως αφορά και τον αγωγό EastMed, την έναρξη κατασκευής του οποίου υπέγραψαν πρόσφατα οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με την Ιταλία να επικροτεί τη δημιουργία του αγωγού.

Και αυτό διότι ο αγωγός EastMed, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα περάσει από τις περιοχές που ο Ερντογάν έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη.

Δείτε στον χάρτη τη χάραξη που αναμένεται να έχει ο EastMed:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ