ΗΠΑ: Στο Τέξας η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη για το 2020 - Σκότωσε την 5η σύζυγο του & έδερνε αγρίως τις προηγούμενες   

Ο 64χρονος Τζον Γκάρντνερ εκτελέστηκε με τη χρήση θανατηφόρων ουσιών που εισήχθησαν ενδοφλεβίως στον οργανισμό του στο Τέξας, ανακοίνωσαν οι αρχές, 15 χρόνια αφότου δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του Τάμι, η οποία είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικά της πρόσωπα πως δεν προέβλεπε να βγει ζωντανή από τον γάμο τους.

Η γυναίκα υπέκυψε σε νοσοκομείο δύο ημέρες μετά τον τραυματισμό της μέσα στο σπίτι όπου είχε μετακομίσει από τον σύζυγό της ο Γκάρντνερ της έριξε με πιστόλι στο κεφάλι.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 18:36 [τοπική ώρα] στον θάλαμο εκτελέσεων στη φυλακή του Χάντσβιλ, ανέφερε η διεύθυνση σωφρονιστικών καταστημάτων του Τέξας.

Σύμφωνα με το texastribune.org, ο 64χρονος είχε βαρύ ποινικό μητρώο  για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, οι τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες συζύγους του είχαν καταγγείλει πως τις κακομεταχειριζόταν. Είχε πυροβολήσει επίσης τη δεύτερη έγκυο σύζυγό του, τη Ρόντα, το 1983. Η γυναίκα υπέκυψε αργότερα. Μετά την πρώτη του φυλάκιση, απήγαγε την τρίτη σύζυγό του και ξυλοκόπησε την κόρη της.

Το 2019 στις ΗΠΑ έγιναν συνολικά 22 εκτελέσεις θανατοποινιτών, εκ των οποίων εννέα στο Τέξας, την Πολιτεία που έχει θανατώσει τους περισσότερους καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών από το 1976, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποκατέστησε τη δυνατότητα επιβολής της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ