Ιδού η τιάρα που έχουν φορέσει όλες οι αυτοκράτειρες της Ιαπωνίας - Τώρα πέρασε στη Μασάκο (φώτο)

Αυτή η τιάρα χρονολογείται από το 1885 και σχεδιάστηκε για την αυτοκράτειρα Haruko

Το 2020 ξεκίνησε για την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας Μασάκο με την υποδοχή επίσημων προσώπων. Την Πρωτοχρονιά υποδέχθηκε στο παλάτι, μαζί με το σύζυγο της Αυτοκράτορα Ναρουχίτο , του διαπιστευμένους πρεσβευτές στο Τόκιο.

Για την πρώτη επίσημη εμφάνιση της χρονιάς η Αυτοκράτειρα  Μασάκο , όπως και η Πριγκίπισσα Κίκο και οι πριγκίπισσες Μάκο και Κάκο , και οι άλλες γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας φόρεσαν ρούχα δυτικού - ευρωπαϊκού τύπου.

Η 56χρονη βασίλισσα της Ιαπωνίας φόρεσε την τιάρα Meiji στο κεφάλι της , ενώ στο λαιμό της φόρεσε ένα περιδέραιο με δύο σειρές διαμαντιών .

Les impératrices consorts du Japon Michiko (1993) , Haruko (vers 1885), Masako (2020) et Nagako (1971), coiffées de la Meiji Tiara

UPPA/Photoshot/ABACA - MARY EVANS/SIPA - Pool for Yomiuri/AP/SIPA - Jiji Press/ABACA

Η αυτοκράτειρα Μασάκο φόρεσε αυτή την τιάρα για πρώτη φορά την 1η Μαίου 2019, την ημέρα που ο σύζυγος της Αυτοκράτορας Ναρουχίτο, ανέβηκε στο θρόνο των Χρυσανθέμων. Τότε η αυτοκράτειρα για την επίσημη τελετή, φόρεσε ένα εντυπωσιακό λευκό φόρεμα και βαρύτιμα κοσμήματα

Η Τιάρα Meiji  είναι η τιάρα που φορούν όλες οι σύζυγοι των αυτοκρατόρων της Ιαπωνίας από τα τέλη του 19ου αιώνα

© Shohei Izumi/AP/SIPA

Αυτή η τιάρα χρονολογείται από το 1885 και σχεδιάστηκε για την αυτοκράτειρα Haruko (Shoken, για τους Ιάπωνες), σύζυγο του αυτοκράτορα Mutsuhito (Meiji). Από το όνομα του αυτοκράτορα πήρε και το όνομα της. 

Από τότε την φοράνε όλες οι αυτοκράτειρες της Ιαπωνίας, που διαδέχονται η μία την άλλη στο θρόνο, αναφέρει η Paris Match.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ