Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας θα γιορτάσει τα 80α της γενέθλια με γιορτές σε όλο της το βασίλειο - Ιδού η πρώτη φώτο

Η βασίλισσα της Δανίας κλείνει σήμερα 48 χρόνια στο θρόνο

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας στις 16 Απριλίου θα γιορτάσει τα 80α της γενέθλια. Ανέβηκε στο θρόνο στις 14 Ιανουαρίου του 1972 όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της Βασιλιά Φρειδερίκο Θ΄ . Η μονάρχης που σήμερα κλείνει 48 χρόνια στη διακυβέρνηση της Δανίας είναι η μία από τις δύο βασίλισσες με χρέη ανώτατου άρχοντα, μαζί με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα δεν σκοπεύει να γιορτάσει τα γενέθλια της διακριτικά. Θέλει ο λαός της Δανίας να μοιραστεί μαζί της την χαρά και τις γιορτές για την επέτειο της γέννησης της, κάνοντας παράλληλα ένα "flash back" στα χρόνια της βασιλείας της.

 

 

Ως εκ τούτου θα υπάρξει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως ανακοίνωσε το παλάτι εχθές. Οι εορταστμοί θα συνοδευθούν με τη δημοσίευση πορτραίτων της βασίλισσας. Δίπλα από το κάθε πορτραίτο, θα υπάρχει το λογότυπο της κάθε εκδήλωσης.

Το πρώτο από αυτά τα προρτραίτα δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι εχθές 13 Ιανουαρίου, αναφέρει η Paris Match.

Αυτή η 80η επέτειος των γενεθλίων της βασίλισσας  θα είναι η ευκαιρία, όπως επεσήμανε το Παλάτι, για τον εορτασμό της «ζωής και του έργου της επικεφαλής του δανικού κράτους» και θα σηματοδοτήσει ένα "άλλο σημαντικό βήμα" στη μεγάλη προσφορά της  στη Δανία.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 2 Απριλίου με το άνοιγμα της έκθεσης Τα πρόσωπα της βασίλισσας" στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας στο  Frederiksborg. Η έκθεση θα παρουσιάσει στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο της βασίλισσας , μέσω βίντεο, ταινιών, κουστουμιών και μεγάλου αριθμού πορτραίτων.

Στις 14 Απριλίου, η βασίλισσα θα ταξιδέψει με το λεωφορείο για να μεταβεί  στο Βασιλικό Θέατρο στην Κοπεγχάγη. Θα λάβει μέρος σε ένα γκαλά που θα δοθεί το βράδυ προς τιμήν της, Στο γκαλά θα παρεβρεθεί η βασιλική οικογένεια και εκλεκτοί καλεσμένοι και η γιορτή θα μεταδοθεί από το κανάλι DR1 της δανικής τηλεόρασης.

 Το επόμενο πρωί, παιδιά από δήμους της Δανίας θα επισκεφτούν τη βασίλισσα  στο Κάστρο Christiansborg για να της ευχηθούν για τα γενέθλια της.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η βασίλισσα θα δώσει δεξίωση με εορταστικό δείπνο στο Κάστρο Christiansborg, Θα υποδεχθεί αξιωματούχους της χώρας, καθώς και Δανούς και ξένους επισκέπτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού στο δείπνο θα παρεβρεθούν εκπρόσωποι ξένων βασιλικών οικογενειών.

Στις 16 Απριλίου,  την ημέρα των  80ων γενεθλίων της, η βασίλισσα Μαργαρίτα που θα κοιμηθεί στο κάστρο της στο Fredensborg, θα  να «ξυπνήσει νωρίς το πρωί»  με την οικογένεια και τους φίλους της.

Στη συνέχεια, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, μετά την αλλαγή της φρουράς στο Amalienborg, θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού  μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της, για να χαιρετήσει το πλήθος.

Μετά από αυτό θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο της Κοπεγχάγης, στο οποίο θα υποδεχθεί τους Δανούς και ξένους επισκέπτες της.

Στις 25 Απριλίου θα δοθεί προς τιμήν της βασίλισσας , παράσταση μπαλέτου, στην αίθουσα συναυλιών Tivoli. Μετά την παράσταση και το δείπνο για έκλεκτους επισκέπτες, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Τέλος, στις 5 και 6 Ιουνίου, η Βασίλισσα Μαργαρίτα, θα γιορτάσει τα 80α γενέθλιά της στον δήμο Aarhus.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ