Δίκη για την Ελένη Τοπαλούδη: "Δολοφόνοι θα σας πάρω τη ζωή" ξέσπασε η μητέρα - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

Ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την φρικτή δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη από δύο συνομηλίκους της στην Ρόδο πριν από έναν χρόνο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης, αν η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο όπου και διαπράχθηκε το έγκλημα.

INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σήμερα η οικογένεια της φοιτήτριας ήρθε για πρώτη φορά, αντιμέτωπη με τους δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία και βιασμό, 20 και 21 χρονών, για τους οποίους ο πατέρας του θύματος ζητά να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από όλη την διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του.«Ζητάμε το αυτονόητο. Να παραμείνουν ισόβια στην φυλακή. Ισόβιος είναι και ο δικός μας πόνος από την απώλεια της Ελένης μας».

Η δίκη έχει αριθμό 1 στο πινάκιο και έχουν κληθεί να καταθέσουν περί τους δέκα μάρτυρες. Εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του. 

Η υπόθεση που συγκλόνισε όλη την χώρα ξεκίνησε όταν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018 ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως η νεαρή γυναίκα πριν βρεθεί στο νερό έχει χτυπηθεί άσχημα, επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια,σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Η σορός αναγνωρίστηκε. Ανήκε στην Ελένη Τοπαλούδη φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η έρευνα του Λιμενικού αποκαλύπτει τον νεαρότερο από τους δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο συναντήθηκε η φοιτήτρια το επίμαχο βράδυ. Εκείνος με την κατάθεση του οδηγεί στον δεύτερο δράστη.

 Photo: INTIMENEWS

Παρούσα στη δίκη η Μάγδα Φύσσα

Στο πλευρό των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη η οποία δολοφονήθηκε και βιάστηκε άγρια τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη βρέθηκε και η μητέρα του αδικοχαμένου, Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά. Η κ. Φύσσα, αφού χαιρέτισε τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, βγήκε από την αίθουσα.

Photo: INTIMENEWS

«Δολοφόνοι θα σας πάρω τη ζωή»

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την έναρξη της διαδικασίας η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τους δολοφόνους της κόρης της, δεν άντεξε και ξέσπασε.

Συγκεκριμένα, την ώρα που οι δύο κατηγορούμενοι εισέρχονταν στο δικαστήριο τους φώναξε: «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι».

Ράγισαν καρδιές σήμερα από την κατάθεση της μητέρας της Ελένη Τοπαλούδη στη δίκη για τη δολοφονία της. Υποβασταζόμενη η μαυροφορεμένη γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει στο δικαστήριο γυρίζοντας μάλιστα προς τους κατηγορουμένους στους οποίους είπε: «Θέλω να δω στα μάτια τα τέρατα που πήρανε την κόρη μου, αφήστε με θέλω να τους δω». 

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας, εμφανώς ταραγμένη, είπε: «Η Ελένη ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Δοτική με αγάπη προς τον πλησίον. Ήταν παιδί της προσφοράς. Δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι πρόσφυγας 3ης γενιάς και εμείς στον ανθρώπινο πόνο δίνουμε την ψυχή μας. Έτσι είχα κάνει την Ελένη. Το παιδί μου το σαπίσανε στο ξύλο στη διαδρομή προς το εξοχικό του Ροδίτη. Πήγαιναν και άλλο κορίτσια εκεί, στο άντρο της ακολασίας. Τους δείχνανε πορνό και τους ζητούσαν να κάνουν τα ίδια. Ήταν καμμένα χαρτιά και οι δυο. Αυτό το λένε όλοι Ροδίτες.

Ο Έλληνας είχε παραβατική συμπεριφορά. Είχαν όμως τα χρήματα και του άλλαζαν σχολειά. Ο Αλβανός είχε μπει στο προφίλ του παιδιού μου και την στοχοποίησε. Πήγε με τη θέλησή της; Πού; Στο άντρο της ακολασίας; Οι μάγκες αυτοί μόνο έτσι αποκτούσαν αξία, κάνοντας ό,τι έκαναν. Είναι τέρατα. Τα αίματα του παιδιού μου έσταζαν από τα ταβάνια και τα πλακάκια. Αυτά τα καρκινώματα της Ροδίτικης κοινωνίας τι απολογία θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία; Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά είναι τέρατα».

Στη συνέχεια η χαροκαμένη μάνα αναφέρθηκε στους γονείς του Έλληνα κατηγορούμενου τονίζοντας ότι η εκτίμησή της είναι ότι είχαν συμμετοχή στο έγκλημα του γιου τους: «Πιστεύω ότι ο Ροδίτης ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του. Όταν πέταξαν το παιδί μου με τα σεντόνια παραμορφωμένο στη θάλασσα, είχαν τη συνδρομή των δικών τους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, η μητέρα της Ελένης κατέθεσε ότι η γιαγιά του Ροδίτη που μένει κάτω από το διαμέρισμα που έγινε, κατά τη δικογραφία, ο φόνος άκουσε τα πάντα, αλλά θέλει να τον καλύψει.

«Σαν μπάζο, σαν σάκο πέταξαν το παιδί μου» είπε η ίδια και συνέχισε για να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ στους γονείς και των δυο κατηγορουμένων, λέγοντας πως «εκείνοι θα έπρεπε να δικάζονται σήμερα». «Μου καταστρέψανε τη ζωή μου, πήραν ό,τι καλύτερο είχα. Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή με δις ισόβια. Να τους παρακαλάει το παιδί μου και να μην δείχνουν έλεος;».

Συνεχίζοντας η χαροκαμένη μάνα είπε: «Ο Αλβανός είχε κανονίσει με τον Έλληνα να βιάσουν την κόρη μου. Οι γονείς του Έλληνα είχαν τα λεφτά και νόμιζαν ότι θα τον σώσουν».

Η κατάθεση του πατέρα

«Θα σας μιλήσω ως μάρτυρας γονιός. Μάρτυρας μιας οικογένειας που έχασε άδικα το παιδί της. Ένα παιδί με όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να της δώσουμε όλα τα εφόδια. Το μεγαλύτερο όμως εφόδιο που της δώσαμε ήταν ότι την μάθαμε να αγαπάει τους συνανθρώπους της και να έχει αξία και ιδανικά. Αυτά κάποιοι άλλοι γονείς δυστυχώς δεν τα έδωσαν στα παιδιά τους. Μέσα σε αυτή την αίθουσα σήμερα παρούσα είναι και η Ελένη. Είναι παρούσα και η Ελένη μας, παρούσα στις ψυχές μας...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ