Megxit: Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε προθεσμία 72 ωρών για την τελική απόφαση - Τα εκατομμύρια από το project "Sussex Royal" (φώτο-βίντεο)

Μέχρι και ο Πρόεδρος Τραμπ σχολίασε το Megxit 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται σε ένα χάος  με την αποκάλυψη ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ  αποφάσισαν να αποποιηθούν τους βασιλικούς τους τίτλους και να μετακομίσουν στον Καναδά.

Μετά την "απόφαση βόμβα" η Μέγκαν πήγε στον Καναδά με το γιο της Άρτσι, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έμεινε στη Μεγάλη Βρετανία για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Τώρα βασιλικές πηγές αναφέρουν ότι η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε εντολή στους ανθρώπους του παλατιού να δώσουν τελική λύση στο πρόβλημα μέσα σε 72 ώρες. Μέχρι την επόμενη Τρίτη που θα γίνει η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πρίγκιπα Χάρι, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η Βασίλισσα επιθυμεί να λήξει η κρίση μέσα σε έξι μέρες συνολικά. Αυτό είναι το διάστημα που κράτησε και η κρίση μετά την παραίτηση του Πρίγκιπα Άντριου, ύστερα από την  συνέντευξη που έδωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η βασίλισσα διέταξε τους ανθρώπους της να αντιμετωπίσουν την κρίση σαν "χρυσή ευκαιρία" , και να καταλήξουν σε μια "συμφωνία πρότυπο" που θα είναι παράδειγμα και θα εξασφαλίζει  και  τους μελλοντικούς διαδόχους του θρόνου, την μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ, τον Πρίγκιπα Τζορτζ και τον πρίγκιπα Λουί που είναι τα παιδιά της Κέιτ και του Ουίλιαμ.

Πηγές κοντά στον Πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το παλάτι πριν πετύχει μια καλή συμφωνία.

Ο 35χρονος Δούκας του Σάσεξ δεν έχει συναντηθεί ακόμα ούτε με τη γιαγιά του, ούτε με τον πατέρα του Πρίγκιπα Κάρολο, ούτε με τον αδερφό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, από τότε που έγινε η ανακοίνωση της απόφασης, αναφέρει η The Sun που επικαλείται ως πητή την The Telegraph.

To σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Megxit "Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό στη βασίλισσα"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το Megxit και να εκφράσει τη συμπάθεια του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Getty Images

 

"Πιστεύω ότι είναι θλιβερό. Το πιστεύω. Είναι στενάχωρο. Η βασίλισσα είναι μια σπουδαία γυναίκα" δήλωσε ο Τραμπ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, όταν ρωτήθηκε για την κρίση στη βασιλική οικογένεια λόγω της απόφασης της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να αποχωρήσουν από τα καθήκοντά τους.

Ian Vogler/ WPA/ Getty Images.

"Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη βασίλισσα. Είναι μια εκπληκτική γυναίκα. Αν κοιτάξετε καλά, δεν έκανε ποτέ ούτε ένα λάθος. Η βασιλεία της ήταν άμεμπτη" τόνισε.

Ερωτηθείς αν πρέπει ο Χάρι να αλλάξει την απόφασή του απάντησε "εντάξει δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό. Αλλά πιστεύω επειδή έχω σεβασμό για την βασίλισσα, ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε εκείνη".

Ο Τραμπ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο τον Ιούνιο.

Ian Vogler/ WPA/ Getty Images.

Όμως, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τη Βρετανία, προκάλεσε αναταραχή καθώς αποκάλεσε "κακόψυχη" την δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ, σε συνέντευξη του στη Sun. Στη συνέχεια κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του. Η Μέγκαν είχε εκφραστεί επικριτικά για τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, το 2016, αναφέρει το Business Insider.

Πολύ κερδοφόρο το Sussex Royals Project

Ο Χάρι και η Μέγκαν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το παλάτι και αυτό είναι κάτι που θα τους οδηγήσει να αποκτήσουν μεγάλη περιουσία. Ίσως μεγαλύτερη και από αυτή των Μπέκαμ ή του Μπάρακ Ομπάμα.

Με μια πρώτη ανάγνωση δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το μέγεθος του κέρδους που θα αποκομίσουν οι "Σάσεξ".

Όμως, αναλυτές εξηγούν ότι το ζευγάρι θα μπορούσε εύκολα να αποκομίσει μέχρι και 500 εκατομμύρια λίρες στον πρώτο μόλις χρόνο της οικονομικής ανεξαρτησίας του.

Η απάντηση εντοπίζεται σε δύο λέξεις: πριγκιπική φήμη.

Η Μέγκαν και ο Χάρι «κουβαλούν» το δυνατό χαρτί της διασημότητας, ένα χαρτί που θυμίζει γνωστή μάρκα, διεθνώς αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό.

Πως όμως θα αντλήσουν κέρδη;

Πηγές εσόδων για Χάρι και Μέγκαν πιθανόν να αποτελέσουν η μόδα, οι ομιλίες, ενώ δεν αποκλείεται να ιδρύσουν και δική τους εταιρεία παραγωγής.

Διόλου απίθανο τα κέρδη τους να ξεπεράσουν εκείνα του πρίγκιπα Καρόλου, τα οποία υπολογίζονται στις 100 με 200 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Σύμφωνα, δε, με τον εμπειρογνώμονα λιανικής, Άντι Μπαρ, στην ιστοσελίδα παρακολούθησης τιμών Alertr.co.uk, οι Σάσεξ θα αποτελέσουν την πιο διάσημη φίρμα στον κόσμο, αφήνοντας πίσω τα γνωστά ζευγάρια Μπέκαμ, Ομπάμα και Γκέιτς.

Ο αναλυτής επισημαίνει, ακόμη, ότι η επιρροή του ζευγαριού είναι ήδη ασύλληπτα ισχυρή ανά τον κόσμο, αναφέρει το Sky News.

«Φαντάζομαι ότι θα δανείζουν τα ονόματά τους ακόμη και σε καμπάνιες», υποστηρίζει ο κ. Μπαρ, ο οποίος σημειώνει ότι τον Δεκέμβριο το όνομα «Sussex Royal» απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη φήμη, καθώς κυκλοφόρησε σε 100 προϊόντα από σημειωματάρια μέχρι κάλτσες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

 

«Sussex Royal όπως Louis Vuitton» 

Oι Σάσεξ, κατά τον Άντι Μπαρ, θα γίνουν τόσο γνωστό brand εφάμμιλο με την πολυτελέστατη μάρκα Louis Vuitton. Και αυτό γιατί οι γαλαζοαίματοι αποπνέουν αέρα μυστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Μπαρ.

 

 

Όπως υποστηρίζει πάντως, ο αρχισυντάκτης του μέσου True Royalty TV, Νικ Μπούλεν, οι Σάσεξ έχουν να αντιμετωπίσουν και προκλήσεις προτού αποκτήσουν την «απόλυτη περιουσία».

 

 

Ο λογαριασμός στο Instagram, που έχουν από κοινού Μέγκαν και Χάρι, ακολουθείται από 10 εκατομμύρια χρήστες τη στιγμή που ο λογαριασμός του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια ακολούθους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ