Σπύρος Σούλης: Αυτές είναι οι 7 τάσεις στη διακόσμηση που πρέπει να ξεχάσετε το 2020 - Είναι ντεμοντέ (φώτο)

Δείτε με τι μπορείτε να τις αντικαταστήσετε

Κάθε νέο έτος συνοδεύεται από τις καινούργιες τάσεις στη διακόσμηση, αλλά ταυτόχρονα αφήνει και κάποιες τάσεις στο παρελθόν.  Αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι τάσεις που θα μείνουν πίσω το 2020, εμείς τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε!

Μπρούτζος 

Τα μπρούτζινα διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να προσφέρουν μια φωτεινή νότα στον χώρο σας, ωστόσο αποφύγετε την κατάχρηση που έγινε μέσα στο 2019. Αν σας αρέσει το στιλ, προτιμήστε αντικείμενα που συνδυάζουν πολλά μέταλλα για μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Αποφύγετε την κατάχρηση στον μπρούτζο που έγινε μέσα στο 2016.

 

Λάμπες Edison 

Η τάση αυτή ήταν πολύ έντονη το 2019 και τα προηγούμενα χρόνια, πλέον όμως οι σχεδιαστές έχουν βαρεθεί το έντονο βιομηχανικό στυλ. Δοκιμάστε κάποιο ρετρό φωτιστικό που ταιριάζει με την αισθητική σας και το σπίτι σας – τα ρετρό αναμένεται να κάνουν θραύση το 2020.

Πλέον οι σχεδιαστές έχουν βαρεθεί το έντονο βιομηχανικό στυλ.

Λευκά δωμάτια 

Τα δωμάτια που κινούνται σε λευκό μένουν πίσω και δίνουν τη θέση τους στις μπλε και πράσινες αποχρώσεις. Τα χρώματα αυτά δίνουν ζεστασιά στον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πιο μοντέρνος.

Τα άσπρα δωμάτια δίνουν τη θέση τους στις μπλε και πράσινες αποχρώσεις.

Υφάσματα Ίντιγκο 

Κουβέρτες, μαξιλάρια, ριχτάρια… το ίντιγκο χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ τα χρόνια που πέρασαν, που τελικά ήρθε η ώρα να το αφήσετε πίσω σας. Αν ωστόσο σας αρέσει το μπλε, χρησιμοποιήστε άλλες αποχρώσεις του για να είναι πιο πρωτότυπο και λιγότερο προβλέψιμο.

Τελικά ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω σας το ίντιγκο.

 

Αιχμηρές ακμές 

Κάποιο διακοσμητικό μικροαντικείμενο με αιχμηρές ακμές μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αλλά μην το παρακάνετε. Το 2020 είναι η χρονιά που επιστρέφουν τα κυκλικά έπιπλα για να καταπολεμήσουν την συνεχόμενη ένταση που και το χάος του σύγχρονου ρυθμού της ζωής. Τα σπίτια και η εσωτερική διακόσμηση θα έχουν να κάνουν με την άνεση και όχι με τις αιχμές.

Τα σπίτια και η εσωτερική διακόσμηση θα έχουν να κάνουν με την άνεση και όχι με τις αιχμές.

Λεία δωμάτια 

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση έχουν να κάνουν με τις υφές. Ενδεχομένως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε αυτό που ονομάζεται «μοντέρνο» και τυπικά αναφέρεται σε δωμάτια που είναι «απαλά» και «λεία» και φτάνουν να γίνουν ακόμα και «επίπεδα» πολλές φορές. Τα διπλωμένα υφάσματα, οι πιέτες και οι ακανόνιστες υφές είναι στη μόδα και θα συνδυαστούν με ζεστά αντικείμενα που θα βοηθήσουν να συνδεθείτε και συναισθηματικά με τον χώρο, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε αυτό που ονομάζεται «μοντέρνο».

Τα φλοράλ της γιαγιάς 

Μπορεί να έχουν ξεμείνει στο σπίτι σας και, πράγματι, ήταν από τις μεγαλύτερες τάσεις το 2019, αλλά είναι μια φάση που περνάει γρήγορα. Αν σας αρέσουν τα φλοράλ σχέδια, επενδύστε σε κάποια που είναι πιο γραφικά και  φαίνονται πιο μοντέρνα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φλοράλ πίνακα που θα συμπληρώσει τη διακόσμηση του χώρου και θα φαίνεται πολύ πιο σύγχρονος.

Ήταν από τις μεγαλύτερες τάσεις το 2019, αλλά είναι μια φάση που περνάει γρήγορα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ