Μαγεία! Η "Πανσέληνος του Λύκου" πάνω από τη χιονισμένη Πάρνηθα - τα Χανιά - Το Ηράκλειο - Μάγεψε την Ελλάδα το εκθαμβωτικό φεγγάρι (φώτο)

Οι εικόνες που καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα από το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς είναι εντυπωσιακές.

Η πρώτη πανσέληνος του 2020, (γνωστή στην Αμερική και ως «πανσέληνος του λύκου»), ήρθε το βράδυ στις 10 Ιανουαρίου  και μάγεψε την Ελλάδα. Η πανσέληνος συνδυάστηκε με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία ήταν ορατή και από την Ελλάδα.

Φώτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Σε μια έκλειψη παρασκιάς, η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Φώτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εικόνες που καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα από το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς είναι εντυπωσιακές.

Φώτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο φωτογράφος  Παύλος Μπουζάκης,“αιχμαλώτισε” με το φακό του την πανσέληνο στο παλιό λιμάνι Χανίων όπως αναφέρει το zarpa news και οι εικόνες είναι μαγευτικές.

Μια από τις πιο όμορφες εικόνες είναι αυτή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου με την πανσέληνο να ξεπροβάλει πάνω από τη χιονισμένη Πεντέλη στην Αττική. Η εικόνα δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Meteoclub. 

Φώτο Μετεωκρήτες

Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Οι εκλείψεις αυτού του είδους πάντως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ