Αυτό είναι το βίντεο - ντοκουμέντο των New York Times με την στιγμή της κατάρρευσης του αεροσκάφους στο Ιράν - Έχασαν την ζωή τους 176 επιβάτες

Ενα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που εικονίζει έναν πύραυλο να χτυπά το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε έξω από την Τεχεράνη την Τετάρτη, δημοσίευσαν οι New York Times.

Στο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου έχει πιστοποιηθεί από την αμερικανική εφημερίδα, φαίνεται μια μικρή έκρηξη στο αεροσκάφος το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν στο Παράντ, μια πόλη κοντά στην Τεχεράνη, σε φάση ανόδου. 

Παρά το χτύπημα το αεροσκάφος δεν εξερράγη αμέσως, αλλά συνέχισε να πετά φλεγόμενο πριν τελικά εκραγεί και πέσει στο έδαφος. Η έρευνα των Times δείχνει ότι μετά το χτύπημα το αεροσκάφος σταμάτησε να εκπέμπει το στίγμα του. Προσπάθησε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αλλά δεν έφτασε ποτέ. Το συμβάν κόστισε την ζωή 176 επιβάτων. 

Η εξέταση του βίντεο δείχνει ότι περνούν περίπου 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή της λάμψης μέχρι να φτάσει ο ήχος από το πυραυλικό χτύπημα. Αυτό σημαίνει ότι το αεροσκάφος ήταν περίπου 3,5 χιλιόμετρα από την κάμερα, μια θέση που συμπίπτει με τα στοιχεία από το FlightRadar24.

 Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν σαφώς σε κατάρριψη από το Ιράν, λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση στο Ιράκ. Από την πλευρά της η Τεχεράνη επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία δική της ανάμειξη, αν και αρνείται να δώσει τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους για περαιτέρω εξέταση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ