Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει τα ζώδια της εβδομάδας με επίκεντρο την σημερινή πρώτη πανσέληνο της χρονιάς  

Δύσκολες ημέρες αστρολογικά - Σεληνιακή έκλειψη και πανσέληνος γίνονται στις 10 Ιανουαρίου στον Καρκίνο

Σηµαντικά καιρικά και γεωφυσικά φαινόµενα συνδέονται συνήθως µε εκλείψεις και πανσελήνους και η σεληνιακή έκλειψη και η πανσέληνος που γίνονται στις 10 Ιανουαρίου στον Καρκίνο θεωρούνται από τις... βαριές αυτού του χρόνου, αφού συµβαίνουν σε αντίθεση µε τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Ερµή.

Τα άτοµα που επηρεάζονται και επιβαρύνονται περισσότερο είναι οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι. Ενας αστρολόγος της αρχαιότητας θα µας έλεγε τα εξής: Εκλειψη στο δεύτερο δεκαήµερο του Καρκίνου; Βαρείς φόροι, ανακατωσούρα στα οικονοµικά - σήµερα µπορούµε να πούµε σε χρηµατιστήρια και νοµίσµατα - ναυάγια και ατυχήµατα. Το κακό είναι ότι δεν µπορεί να προσδιοριστεί το πού.

Ακολουθούν οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια και το ΕΘΝΟΣ την εβδομάδα 5-11 Ιανουαρίου.

ΚΡΙΟΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Πρώτη ολοκληρωµένη εβδοµάδα του Ιανουαρίου αυτή αλλά και πολύ σηµαντική για εσάς, αφού προς το τέλος της φέρνει και την πρώτη σεληνιακή έκλειψη του νέου. Το σπίτι ως χώρος µε τις ανάγκες του, κάποιος άλλος χώρος, ακίνητα και περιουσιακά, αλλά και συγγενικά πρόσωπα είναι αυτά που δηµιουργούν ανησυχία, έξοδα, κούραση ή εκνευρισµό. Φανείτε περισσότερο προνοητικοί, ψύχραιµοι και προσεκτικοί σε αυτά αλλά και στις διάφορες σχέσεις και την υγεία σας. Αξιοποιήστε, ωστόσο, όσο πιο πολύ µπορείτε, παντού το πρώτο µισό της εβδοµάδας που φαίνεται πιο βατό και πιο αποτελεσµατικό. Ακόµα και αυτή η εβδοµάδα απαιτεί ακόµα προσοχή στο τι λέτε και σε ποιον, τι γράφετε, υπογράφετε, σπουδές, ταξίδια και ό,τι σχετίζεται µε το παιδί. Η φιλία βοηθάει τον έρωτα.

ΤΑΥΡΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 20 ΜΑΪΟΥ

Η εβδοµάδα ξεκινά µε τη Σελήνη στο ζώδιό σας, που σηµαίνει ότι δηµιουργείται µια ιδιαίτερη δυναµική στο να επιδιώξετε βελτιώσειςκαι βαθιές τοµές όπου αυτές απαιτούνται. Στα επαγγελµατικά, στις δοσοληψίες µε το ∆ηµόσιο, ξένους και εξωτερικό. Συµβόλαια και συµφωνίες µπορούν επίσης να γίνουν, αλλά προσέχοντας το οικονοµικό κοµµάτι που έως τις 12 δεν είναι... στα πάνω του. Σπουδές, ταξίδια και ό,τι σχετίζεται µε το παιδί, σε καλή τροχιά. Η εβδοµάδα αυτή είναι γεµάτη µε κοινωνικές και άλλες υποχρεώσεις και όπως φαίνεται δηµιουργεί πολλά έξοδα. Τον νου σας. Εως και τις 12 µπορεί να µεγεθυνθούν οι διαφορές που υποβόσκουν ανάµεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας, γι’ αυτό φανείτε λιγότερο κτητικοί και περισσότερο προσαρµοστικοί και ευέλικτοι. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 ΜΑΪΟΥ - 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρότι η εβδοµάδα αυτή διακρίνεται από µια µεγαλύτερη ρευστότητα λόγω της σεληνιακής έκλειψης και της πανσελήνου που γίνονται στις 10 στον Καρκίνο, εσείς φαίνεται πως απολαµβάνετε µια κάποια… ασυλία. Προσέχοντας κάπως δεσµεύσεις και υποσχέσεις στις 10 και 11, µπορείτε τις υπόλοιπες ηµέρες της εβδοµάδας να κινηθείτε παντού µε περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Εως και τις 12 Ιανουαρίου σε γενικές γραµµές υπάρχει µια µεγαλύτερη εύνοια, αν και όχι απόλυτη και ολοκληρωµένη, µια που ο διχαστικός και ανατρεπτικός Αρης από τις 4 και µετά βρίσκεται απέναντί σας σε… κόντρα µε το ζώδιό σας. Η εύνοια αυτή αφορά περισσότερο σε οικονοµικά και σχέσεις, αλλά δεν θα παραλείψετε να έχετε διαρκώς τεταµένη την προσοχή σας. 
ΗΜΕΡΕΣ 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της πρώτης ολοκληρωμένης εβδομάδας του νέου έτους, αφού η πρώτη σεληνιακή έκλειψη, ακολουθούμενη από πανσέληνο, γίνεται στις 10 στο δικό σας ζώδιο. Ασφαλώς και τα δύο αυτά φαινόμενα δεν είναι και από τα πιο ευχάριστα και ευπρόσδεκτα, αλλά τι να γίνει; Είναι αλήθεια επίσης ότι ένα ιδιαίτερο γεγονός, πυροδοτούμενο κατά κάποιον τρόπο από αυτά τα φαινόμενα, μπορεί να προκύψει λίγο πριν ή λίγο μετά την ημερομηνία που λαμβάνουν χώρα. Έκ των πραγμάτων δοκιμάζονται σχέσεις, συνεταιρισμοί και συνεργασίες και εάν δεν πρόκειται για κάποιον λόγο να συνεχιστούν, εδώ μπορεί να κλείσουν τον κύκλο τους. Για κάποιους όμως από εσάς τα φαινόμενα αυτά μπορεί να συσχετιστούν με μια περαστική... αναποδιά ή μια αναβολή σε κάποιο σχέδιό σας. Μην αμελείτε την υγεία σας. 

ΛΕΩΝ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Είναι αλήθεια ότι με μία σεληνιακή έκλειψη -έστω και αν δεν σας... χτυπάει άμεσα- και μία πανσέληνο στις 10 Ιανουαρίου δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στα... κέφια τους.Ομως για εσάς υπάρχει ένα πλεονέκτημα -που θα διαρκέσει έως τις 16- και αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση ή στην καλύτερη λειτουργία πολλών θεμάτων που σχετίζονται με συμφωνίες, συμβόλαια -αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στο οικονομικό που έως τις 13 δεν είναι στα... πάνω του-, ταξίδια, σπουδές, ρυθμίσεις καρτών, αιτήσεις πάσης φύσεως και ό,τι αφορά το παιδί. Με την Αφροδίτη απέναντί σας βγαίνουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και διαφορές που μπορεί να υποβόσκουν ανάμεσα σε εσάς και τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Μην το χοντραίνετε αν βλέπετε ότι δεν σας παίρνει. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αντιμετωπίσιμα τα περισσότερα προβλήματα. Αυτό ισχύει για σας παρόλο που ο ανατρεπτικός και υποκινητής των ανταγωνισμών και των διαφόρων γεγονότων και ανατροπών Άρης από τις 4 Ιανουαρίου και μετά -και για αρκετό διάστημα ακόμα- βρίσκεται σε κόντρα με το ζώδιό σας. Από αυτή την ημερομηνία ξεκίνησε ένα μεταβατικό διάστημα που θα φιλοξενήσει αλλαγές και γεγονότα που θα αφορούν την εργασία –αντικείμενο, ευθύνες, ιεραρχία ή και χώρο για κάποιους- ή άλλους τομείς της ζωής σας όπως η οικογενειακή δομή και κατάσταση ή τα αισθηματικά και οι σχέσεις σας. Η εβδομάδα αυτή είναι ιδιαίτερα φορτισμένη για όλους λόγω της σεληνιακής έκλειψης και της πανσελήνου γι’ αυτό προσέξτε την κριτική, τα παράπονα ή τις... ιδεοληψίες των άλλων. 

ΖΥΓΟΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρώτη ολοκληρωμένη εβδομάδα του Ιανουαρίου αλλά και του νέου χρόνου αυτή και με το... καλημέρα σάς φέρνει και την πρώτη σεληνιακή έκλειψη στις 10, συνοδευόμενη από πανσέληνο. Δεν το λες και το καλύτερο ποδαρικό, αλλά εσείς έχετε συνηθίσει στα δύσκολα, αφού από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα αντιμετωπίζετε τα βάρη, τα εμπόδια και τις δυσκολίες του Κρόνου καθημερινά. Σχέσεις γενικότερα και ειδικότερα με ανωτέρους νόμους και κανονισμούς απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή. Δεδομένου ότι και ο Έρμής θα σας κάνει... νερά έως τις 16, θα χρειαστούν μεγαλύτερη παρατηρητικότητα, ευθυκρισία και προσοχή σε συμφωνίες, συμβόλαια, έντυπα και έγγραφα γενικώς, σπουδές ταξίδια και παιδιά. Μην αμελείτε την υγεία και προστατεύστε τις σχέσεις σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αν έχετε γεννηθεί μέσα στον Οκτώβριο, είναι φυσικό τα γεγονότα, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που κάνουν την εμφάνισή τους αυτό τον καιρό να είναι πιο αξιοπρόσεκτα. Βλέπετε, ο Ουρανός -απρόβλεπτος και ανατρεπτικός ώρες ώρες- και ο Δίας βοηθητικός δημιουργούν ένα πλανητικό... κοκτέιλ. Η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου χρωματίζεται από μία σεληνιακή έκλειψη και από μία πανσέληνο που γίνονται στις 10. Μόνο… ξώφαλτσα μπορούν αυτά τα φαινόμενα να σας επηρεάσουν. Τομείς που εμφανίζονται πιο ευάλωτοι είναι αυτοί του Δημοσίου και της Δικαιοσύνης και ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό, ξένους και εξωτερικό. Από οικονομικής και αισθηματικής απόψεως έως και τις 13 δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη εύνοια, γι’ αυτό να μετράτε τις απαιτήσεις, τη συμπεριφορά αλλά και τα έξοδά σας. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Με τον δραστήριο, αποφασιστικό και πρωτοπόρο Αρη στο ζώδιό σας φαίνεται πως έχετε βάλει πλώρη για καινούργια σχέδια και στόχους. Κανείς δεν θα σας προέτρεπε για το αντίθετο. Απλώς θα σας συμβούλευε να μην είστε ιδιαίτερα παρορμητικοί. Με αυτή την παρατήρηση τώρα και έως τις 13 Ιανουαρίου σε γενικές γραμμές σάς συμφέρει να κυνηγήσετε το κέρδος παντού. Οικονομικές και περιουσιακές αποφάσεις και ενέργειες όπως και συμβιβασμοί όσον αφορά αυτές καλύτερα να ολοκληρωθούν, αν είναι δυνατόν, μέχρι αυτή την ημερομηνία. Εξυπακούεται ότι θα προσέξετε ή και θα αποφύγετε τις δύσκολες ημέρες αυτής της εβδομάδας που γίνονται και ακόμα πιο δύσκολες εξαιτίας της σεληνιακής έκλειψης στις 10. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα αισθηματικά σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ρευστό, περίεργο και απρόβλεπτο το σκηνικό του πρώτου μέρους αυτού του μηνός και ιδιαίτερα αυτής της εβδομάδας. Πολλοί οι παράγοντες που το δημιουργούν, με τον κυριότερο τη σεληνιακή έκλειψη και την πανσέληνο που γίνονται απέναντί σας στον Καρκίνο στις 10. Συνεταιρισμοί, σχέσεις και συνεργασίες αλλά και τρικλοποδιές ατόμων -ή ατόμου- που σας επιβουλεύονται σε πρώτο πλάνο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τώρα μπορεί να δοκιμαστεί ο γάμος ή η αισθηματική σας σχέση. Βεβαίως αυτό θα φανεί πιο καθαρά από το προσωπικό σας ωροσκόπιο. Γεγονός είναι ότι και στις διάφορες δραστηριότητες και στον τομέα της υγείας αυτή η εβδομάδα απαιτεί μια μεγαλύτερη περίσκεψη, ιδιαίτερα στις ημέρες προσοχής. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρότι η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου είναι κάπως ρευστή και απρόβλεπτη εξαιτίας της σεληνιακής έκλειψης και της πανσελήνου που γίνονται στις 10, εσείς μάλλον δεν επιβαρύνεστε ιδιαίτερα. Πάντως, έστω και κάπως ξώφαλτσα οι τομείς της εργασίας και της υγείας θέλουν μια κάποια μεγαλύτερη προσοχή. Στα θετικά της εβδομάδας αλλά και έως τις 13 Ιανουαρίου είναι η παραμονή της Αφροδίτης στο ζώδιό σας. Εστω και στο… παρά πέντε θα λειαίνει τις σκληρές γωνίες των πραγμάτων. Οσοι είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, είναι φυσικό να αντιμετωπίζετε περισσότερα απρόοπτα και δυσκολίες. Συμβουλή: Να μην αρπάζετε εύκολα... φωτιά και να μετράτε προσεκτικά προτάσεις που σας γίνονται ή αλλαγές. Για προσοχή. Στα θετικά της εβδομάδας αλλά και έως τις 13 Ιανουαρίου είναι η παραμονή της Αφροδίτης στο ζώδιό σας. Εστω και στο… παρά πέντε θα λειαίνει τις σκληρές γωνίες των πραγμάτων.

ΙΧΘΥΕΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ξεκίνησε ένα μεταβατικό διάστημα που θα αγγίξει και τον Φεβρουάριο, μέσα στον οποίο θα υπάρξουν έντονες διεργασίες, ανακατατάξεις και γεγονότα σε κάποιους από τους βασικούς τομείς της ζωής σας. Είναι ο επαγγελματικός τομέας; Είναι ο οικογενειακός; Πιθανόν να πρόκειται για τον αισθηματικό ή τον οικονομικό. Αυτό φυσικά εξαρτάται από το προσωπικό σας ωροσκόπιο και τις αδυναμίες του. Γεγονός πάντως είναι ότι θα υπάρχει σταδιακά μεγαλύτερη κούραση, ψυχική και ίσως και σωματική, ευερεθιστότητα, ευαισθησία και ευθιξία. Οπως αντιλαμβάνεστε, θα χρειαστεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ιδιαίτερα εκεί που διακυβεύονται σχέσεις, χρήματα, υγεία και συμφέροντα. 

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΚΡΙΟΣ: Τρίτη και Τετάρτη
ΤΑΥΡΟΣ: Κυριακή και ∆ευτέρα
∆Ι∆ΥΜΟΙ: Τρίτη, Τετάρτη και Πέµπτη
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Κυριακή και ∆ευτέρα
ΛΕΩΝ: Τρίτη, Τετάρτη, Πέµπτη
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κυριακή και ∆ευτέρα
ΖΥΓΟΣ: Τρίτη και Τετάρτη
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Πέµπτη
ΤΟΞΟΤΗΣ: Σάββατο
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Κυριακή και ∆ευτέρα
Υ∆ΡΟΧΟΟΣ: Τρίτη, Τετάρτη, Πέµπτη
ΙΧΘΥΕΣ: Κυριακή, ∆ευτέρα και Σάββατο 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

ΚΡΙΟΣ: Πέµπτη, Παρασκευή και Σάββατο
ΤΑΥΡΟΣ: Σάββατο 11
∆Ι∆ΥΜΟΙ:
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πέµπτη, Παρασκευή έως Σάββατο απόγευµα
ΛΕΩΝ: Κυριακή, ∆ευτέρα
ΠΑΡΘΕΝΟΣ:Τρίτη, Τετάρτη, Πέµπτη
ΖΥΓΟΣ: Πέµπτη, Παρασκευή έως Σάββατο απόγευµα
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Κυριακή και ∆ευτέρα
ΤΟΞΟΤΗΣ: Τρίτη, Τετάρτη έως Πέµπτη απόγευµα
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πέµπτη, Παρασκευή έως Σάββατο απόγευµα
Υ∆ΡΟΧΟΟΣ:Κυριακή και ∆ευτέρα
ΙΧΘΥΕΣ: Τρίτη, Τετάρτη, Πέµπτη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ