Η Μαρία Ανδρονίκου στο eirinika.gr: Ήταν ανέλπιστη & μαγική η συνεργασία μου με τον Στέφανο Κορκολή (βίντεο)

Το πρόσφατο single «Μαζί σου μπορώ» που κυκλοφόρησε από την  Celestian Keys Records, η «μαγική» συνεργασία της με τον Στέφανο Κορκολή, το X-factor, η Eurovision, η πορεία της στον στρατό αλλά και οι ερμηνευτές που ακουμπούν την καρδιά της. Η Μαρία Ανδρόνικου συστήνεται στο eirinika.gr

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε από την  Celestian Keys Records το πρώτο σου single που τιτλοφορείται «Μαζί σου μπορώ» έχοντας την τύχη να σου εμπιστεύεται ένα τόσο ξεχωριστό τραγούδι -σε λόγια του Θοδωρή Τοσίδη- ο Στέφανος Κορκολής. Τα συναισθήματά σου;

Ήταν ανέλπιστη και μαγική η συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή. Την οφείλω εξ’ ολοκλήρου στον Αργύρη Ναστόπουλο, που με πρότεινε σ’ αυτόν τον σπουδαίο συνθέτη. Ήξερε ότι ο ίδιος αναζητά καινούργιες φωνές. Ο Στέφανος άκουσε την προηγούμενη δουλειά μου του άρεσε η χροιά μου, σεβάστηκε αν θες μουσικά την προσωπικότητά μου και αποφάσισε να μου κάνει αυτό το πολύτιμο δώρο. Αισθάνομαι βαθιά τιμή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Στέφανος Κορκολής. Η μόνη μου ευχή είναι το τραγούδι μας ν’ αγαπηθεί από το κοινό.  

Πριν από 10 χρόνια συμμετείχες στο “X-factor”. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που συστήθηκες στο κοινό μέσω του παιχνιδιού. Θεωρείς ότι κέρδισες από αυτή την εμπειρία;

Καταρχάς οφείλω να σου πω ότι δε μετανιώνω για πράγματα στη ζωή μου. Το “X-factor” ήταν μία μοναδική εμπειρία που με ακολουθεί και βοηθά ακόμα και σήμερα, γιατί υπάρχει ένα μέρος του κοινού, που με θυμάται από εκείνη την οντισιόν.

Είχα πει το «Το πάτωμα» των Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου με την κιθάρα μου. Αν πάλι με ρωτάς αν θα πρότεινα σε ένα νέο παιδί να δοκιμάσει αυτή την εμπειρία θα ήμουν ενθαρρυντική. Δε θα τον απογοήτευα, ούτε θα ακρηωτηρίαζα την επιλογή του. Είναι βαθιά φιλοσοφία μου πώς ο κάθε άνθρωπος έχει τη προσωπική του μοναδική τύχη και πορεία.

Γοητεύσεις πάντως τον Νίκο Μουρατίδη σε εκείνη την εμφάνιση σου…

Στο Νίκο Μουρατίδη οφείλω ένα τεράστιο μάθημα. Θα τον ευχαριστώ πάντοτε για ότι μου δίδαξε μόλις εκείνα τα λίγα λεπτά επαφής μας. Θυμάμαι μου είχε αναφέρει «Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση για να πας μπροστά. Με τη φωνή που έχεις πρέπει οφείλεις να βγαίνεις και να τρέμει η γη» Κράτησα τη συμβουλή του ως παρακαταθήκη έκτοτε και την ακολούθησα.

Ποιους τραγουδιστές θαυμάζεις;

Λατρεύω το Γιάννη Πάριο, τη Χάρις Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη, όπως και δύο ογκόλιθους του λαϊκού τραγουδιού το Στέλιο Καζαντζίδη και τον Πασχάλη Τερζή.

Ποια είναι η κύρια δουλειά σου;

Επί 24 χρόνια είμαι μόνιμη υπαξιωματικός στο στρατό.

 Είναι ανατρεπτικό πάντως το ότι συνδυάζεις μία μόνιμη δουλειά στο στρατό με το τραγούδι.

Θα συμφωνήσω. Δε μπορώ να σου κρύψω πώς για πολλούς θεωρείται έως και οξύμωρο. Όμως αγαπώ βαθιά τη μουσική και δε μπορώ να την εγκαταλείψω. Το ίδιο φυσικά και τη δουλειά μου στο στρατό. Οφείλω να σου πω επίσης πώς πολλοί συνάδελφοι μου ασχολούνται με τη μουσική. Εγώ, αν θες, έχω τολμήσει να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα κάνοντας τα πρώτα βήματα μου και στη δισκογραφία.  

Τι σε δίδαξε η πορεία σου στο στρατό ;

Ο στρατός με δίδαξε την αυστηρή πειθαρχία και ειλικρινώς πια θεωρώ πώς υπήρξε πολύτιμη για πολλά κομμάτια της ζωής μου.

Αν υποθέσουμε ότι σου δίνονταν η ευκαιρία θα εκπροσωπούσες την Κύπρο ή την Ελλάδα  στην Eurovision

Φυσικά με τεράστια χαρά. Η Eurovision είναι ένα τεράστιο βήμα τόσο για νέους, όσο και για καταξιωμένους καλλιτέχνες. Είναι σπουδαίο το ότι κατά τα τρία λεπτά της εμφάνισης σου σε παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατών.  

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου;

Θα ήθελα τα τραγούδια μου να βρουν θέση στις καρδιές του κοινού. Νομίζω πώς δεν υπάρχει κάτι πιο εκπληκτικό, τεράστιο και θαυμάσιο!  

WHO IS WHO

Η Μαρία Ανδρόνικου γεννήθηκε στη Λεμεσό και κατάγεται από το λεγόμενο «Μικρό Παρίσι» τον Κάτω Δρυ ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

To 2009 συμμετείχε στο X Factor που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τραγουδώντας το “Πάτωμα” του Σταμάτη Κραουνάκη και τις Λίνας Νικολακοπούλου .

Είναι μια ξεχωριστή φωνή, με ιδιαίτερη χροιά που κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε της εμφάνιση, γεμάτη ενέργεια και αγάπη στο Ελληνικό Τραγούδι .

Η Μαρία  στα καλύτερα της και προετοιμασμένη να κάνει το επόμενο βήμα της εντάσσεται στην Μουσική οικογένεια της Celestial keys Records και επιστρέφει με τον πιο αυθόρμητο και ευχάριστο τρόπο για να μοιραστεί με τους «φίλους» της ένα αγαπημένο τραγούδι με τίτλο «Μαζί σου Μπορώ», σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχο Θοδωρή Τοσίδη  και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των Αισθήσεων και στα ονειρικά νερά της Δισκογραφίας !

Κυκλοφορεί από την Celestial Keys Records.

CREDITS

Μαρία Ανδρόνικου

Μαζί σου Μπορώ

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Στίχοι:  Θοδωρής Τοσίδης

Εκτέλεση Παραγωγής: Αργύρης Ναστόπουλος

Παραγωγή: Αλέξανδρος Χρυσίδης

Ηχογράφηση: Studio Sierra

Ενορχήστρωση: Αντώνης Καρατζίκης

Official Release HQ© | 2019 Celestial Keys Records

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ