Ποια είναι τα ζητήματα ασφαλείας για τη Μέγκαν & το Χάρι - Πόσα είναι τα λεφτά που χάνουν (φώτο)

Η απόφαση "βόμβα" και οι συνέπειες της - Τι αλλάζει στη ζωή της Μέγκαν και του Χάρι; Οι προβληματισμοί για την ασφάλεια τους.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα η είδηση ότι ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να απαρνηθούν τα βασιλικά τους αξιώματα, να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και να ζήσουν μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Αγγλίας.

Η ανακοίνωση "βόμβα" έφερε αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια. Όπως αναφέρει η Daily Μail, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έμαθαν την είδηση από την τηλεόραση και η αντίδραση τους δεν ήταν και η καλύτερη. 

Πιο συγκεκριμένα πηγή στο Παλάτι αναφέρει ότι η βασίλισσα και όλη η οικογένεια είναι "βαθύτατα απογοητευμένοι", ενώ άλλη πηγή είπε ότι είναι "σοκαρισμένοιστεναχωρημένοι και δικαιωματικά εξοργισμένοι".

Ο αναπληρωτής γραμματέας επικοινωνίας της βασίλισσας Ελισάβετ, προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο». «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνο για να πραγματοποιηθούν».

Η ανακοίνωση που έγινε λίγες ώρες πριν η Κέιτ Μίντλετον γιορτάσει τα γενέθλια της, θα έχει σαν αποτέλεσμα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ να χάσουν πολλά χρήματα.

Τα ποσά που λαμβάνει το βασιλικό ζευγάρι

Η Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι 5 εκατομμύρια  βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, το οποίο προέρχεται από τους Βρετανούς φορολογούμενους και δίνεται στα προβεβλημένα  μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει η Daily Mail. 

Υπολογίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Επίσης τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατομμύρια λίρες για «ανεπίσημες δαπάνες», με τον πρίγκιπα Ουλίαμ να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων.

Οι περιουσίες από τον Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα - Άλλες πηγές εσόδων

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έχουν έσοδα και από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 4,9 εκατομμύρια βρετανικές λίρες.

Ωστόσο το ποσό αυτό αναλογεί και στους δύο γιους του διαδόχου του βασιλικού θρόνου.

Επιπλέον, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν στην παρούσα φάση επιπλέον 1 εκατομμύριο λίρες για τα λειτουργικά τους έξοδα. 

Η περιουσία του πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ διαθέτουν δική τους περιουσία, από την οποία λαμβάνουν σημαντικά έσοδα. 

Συγκεκριμένα η  προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι υπολογίζεται γύρω στα 30 εκατομμύρια λίρες, 20 εκ των οποίων κληρονόμησε από την μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια λίρες επιπλέον από την προγιαγιά του και βασιλομήτωρ. 

Η περιουσία της Μέγκαν Μαρκλ 

Η Μέγκαν Μαρκλ διαθέτει περιουσία γύρω στα  4 εκατομμύρια  λίρες, αρκετά από τα οποία έχει κερδίσει από την συμμετοχή της στην σειρά Suits, όπου πρωταγωνιστούσε πριν τον γάμο της με τον Χάρι,  λάμβανε 40.000 λίρες ανά επεισόδιο. 

Επιπλέον, διαθέτει ένα lifestyle blog το οποίο εικάζεται πως της απέφερε το ποσό των 60.000 βρετανικών λιρών το χρόνο, μέχρι την ημέρα του γάμου της, ενώ διαθέτει και σημαντική περιουσία στο Τορόντο.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ
Το ζευγάρι έχει ανθρώπους που δουλεύουν για εκείνους ώστε να ειναι πιο εύκολη η καθημερινότητά τους αφού οι υποχρεώσεις τους είναι αρκετές. 

Συγκεκριμένα η γραμματέας τους,  αμείβεται με 146.000 λίρες το χρόνο, ενώ η νταντά για τον γιο τους Άρτσι λαμβάνει αρκετά υψηλό μισθό. 

Επίσης η Μέγκαν Μαρκλ έχει δύο βοηθούς μάγειρες και δύο βασιλικούς υπηρέτες, οι οποίοι λαμβάνουν μισθό μεταξύ 20 και 30.000 λιρών έκαστος. 

Τι χάνουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ 

Μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ χάνουν από τις παραπάνω δαπάνες 8 εκατομμύρια λίρες στο σύνολό τους, τα οποία μοιράζονται οι δύο πρίγκιπες.

Ωστόσο δεν χάνουν κάποιο ποσό από τα άλλα εισοδήματα. 

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα; - Τα θέματα ασφαλείας

Οι βασιλικοί παρατηρητές προβληματίζονται για το πως θα είναι η ζωή του Χάρι και της Μέγκαν από εδώ και πέρα. Ένα σοβαρό ζήτημα είναι το ζήτημα της ασφάλειας του ζευγαριού. Θα πρέπει το βασιλικό ζεύγος να εξασφαλίσει πλήρως την ασφάλεια του κατά τις μετακινήσεις του μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ο πρώην γραμματέας Τύπου του παλατιού του Μπάκιγχαμ, Dickie Arbiter, στο BBC.

"Θέλω να πω, ο Χάρι δεν είναι φτωχός άνθρωπος, αλλά το να μετακινείται σε δύο διαφορετικές ηπείρους, να φροντίζει την οικογένεια του, και να συνεχίσει το έργο του - πώς θα χρηματοδοτηθεί όλο αυτό;" δήλωσε ο Arbiter την Τετάρτη, σύμφωνα με το Page six.

"Πώς θα χρηματοδοτηθεί η ασφάλειά τους; Επειδή θα πρέπει ακόμα να έχουν ασφάλεια - ποιος θα πρέπει να πληρώσει για αυτό; "συνέχισε.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ