Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα το αντιπολεμικό έπος του Σαμ Μέντες, 1917 - Δείτε τα Trailers

Οκτώ νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.

Ο Σαμ Μέντες σκηνοθετεί τη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Δράματος ταινία με θέμα τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, «1917». Ο Ρόι Αντερσον επιχειρεί να μιλήσει για τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης στην ταινία «Η Ομορφιά της Υπαρξης» και το Corpus Christi του Γιαν Κομάσα είναι η αποστολή της Πολωνίας στα Οσκαρ 2020. 

Αναλυτικά οι ταινίες:

 1917 

Περιγραφή

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες

Πρωταγωνιστούν οι: Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Ντάνιελ Μέις, Κόλιν Φερθ

Διανομή: Odeon

 
Η Ομορφιά της Υπαρξης (About Endlessness)

Περιγράφη

Ο Ρόι Αντερσον επιχειρεί να μιλήσει για τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης, πάντα με το χαρακτηριστικό στυλ στο οποίο μας έχει συνηθίσει.
Ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ζωή, σε όλη της την ομορφιά και τη σκληρότητα. 

Σκηνοθεσία: Ρόι Αντερσον

Πρωταγωνιστούν οι: Μπενκτ Μπέργιους, Ανγια Μπρομς, Μαρί Μπούρμαν, Αμάντα Ντέιβις

Διανομή: Ama Films

 Corpus Christi 

Περιγραφή

Ο Ντάνιελ βιώνει μια πνευματική μεταμόρφωση σε ένα κέντρο κράτησης. Παρόλο που το ποινικό του μητρώο τον εμποδίζει από το να κάνει αίτηση στην ιερατική σχολή, ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να παρατήσει το όνειρό του και αποφασίζει να υπηρετήσει μια ενορία μικρών πόλεων. 

Σκηνοθεσία: Γιαν Κομάσα

Πρωταγωνιστούν οι: Μπαρτόζ Μπιελένια, Αλεξάντρα Κονιέζνα, Ελίζα Ρίσεμπελ

Διανομή: Trianon 

 Περσόνα (Persona)

Περιγραφή

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.

Σκηνοθεσία: Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν οι: Μπίμπι Αντερσον, Λιβ Ούλμαν, Γιόργκεν Λίντστρομ, Γκούναρ Μπιόρνστραντ, Μαργκαρέτα Κρουκ

Διανομή: Weird Wave

 Ενα Ψηλό Κορίτσι (Beanpole)

Περιγραφή

Λένινγκραντ, 1945.Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ένα στιβαρό δράμα εποχής από τον Καντεμίρ Μπαλάκοφ, που επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Καννών μετά το Tesnota (Βραβείο FIPRESCI, 2017).

Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Πρωταγωνιστούν οι: Βικτόρια Μιροσνιτσένκο, Βασιλίσα Περελίγκινα

Διανομή: Seven Films

 Ουπς! Ο Νώε Εφυγε...

Περιγραφή

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη - ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται.

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Διανομή: Rosebud21 / SevenFilms

 Η Νύχτα τ’Άγι’Αντώνη [Μακρόνησος Β11]

Περιγραφή

Ένα βράδυ ο Αντώνης, απόστρατος αξιωματικός, ξεμένει στη Μακρόνησο. Συναντά τον Περικλή και τη Σάρα, κι ο χορός του θανάτου αρχίζει. Η νύχτα θα αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά που τους συνδέουν και θα λύσει τον γόρδιο δεσμό που τους κρατάει δεμένους από παλιά. Τραγικά λυτρωτικό το ξόδι και για τους τρεις τους.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Σκρουμπέλος

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Παπαγαβριήλ, Θοδωρής Προκοπίου, Θανάσης Κοντός

Διανομή: New Star

@9: Στα Εννιά

Περιγραφή

Σύμφωνα με έναν ακόμα αστικό μύθο, ένα κορίτσι φάντασμα, ηλικίας εννέα ετών, καταλαμβάνει τα κατασχεθέντα από τις τράπεζες διαμερίσματα του κέντρου των Αθηνών και επιτίθεται με βία στους μεσίτες και στους νέους αγοραστές. Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, στο ξεκίνημα της κοινής του ζωής, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το μικρό φάντασμα για δικό του όφελος.

Σκηνοθεσία: Αγγελος Σπάρταλης

Πρωταγωνιστούν οι: Δήμητρα Σπάρταλη, Βασίλης Αγουάντ, Σοφία Παπαδοπούλου, Αγγελική Τσαμπάζη, Βασίλης Φακανάς, Αγγελος Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Χιονία Χιωτέλλη

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ